USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Другий фестиваль їжі у Луцьку: кулінари-аматори та страви країн світу

15 Червня 2015 14:49
Надати можливість кожному лучанину презентувати свої кулінарні вміння та виправити помилки попереднього гастрономічного фестивалю обіцяють організатори «Lutsk Food Fest. Picnic», що відбудеться 28-29 червня у Луцькому замку.

Про це йшлося під час прес-конференції, присвяченої гастрономічному фестивалю «Lutsk Food Fest. Picnic» 15 червня.

Як розповів голова оргкомітету фестивалю Сергій Карпюк, під час фестивалю намагатимуться виправити мінуси, виявлені під час першого заходу, що відбувся 2-3 травня у Луцькому замку. У рамках фестивалю будуть представлені різноманітні заклади масового харчування та виробників їжі, які дивуватимуть відвідувачів новинками меню. Цього разу учасників буде більше – до 25, які презентуватимуть українську, болгарську, мексиканську, угорську, німецьку кухні. Окрім цього, обіцяють розширену дитячу зону, адже організатори визнають, що під час першого заходу дітям часто не було чим зайнятися на території фестивалю. Оскільки чимало нарікань минулого разу лунало щодо недостатньої кількості сидячих місць та стосовно черг на вході, цього разу бажають виправити ці недоліки, залучивши волонтерів, які допомагатимуть збільшити пропускну можливість фестивалю.

Особливістю «Lutsk Food Fest. Picnic» буде стартап-зона, де кожен лучанин, який любить готувати, зможе презентувати свої вироби (незалежно від того, чи є він підприємцем та чи має фінансові ресурси для реклами своєї продукції). Будь-хто, хто має кулінарні здібності, матиме можливість долучитися до стартап-зони, приготувавши страви, якими звик пригощати гостей. Оцінюватимуть кулінарні витвори лучан, враховуючи смакові якості страви, собівартість інгредієнтів, швидкість подачі, а також оригінальність. Наразі триває збір заявок.

Також відбудеться інтерактивний аукціон, під час якого збиратимуть кошти на потреби українських військових. У рамках аукціону свої страви продаватимуть журналісти та політики Волині.

Обіцяють, окрім цього, «музичну кухню», ведучим якої буде Андрій Куликов. Оголосити учасників музичної сцени фестивалю обіцяють найближчого тижня. Наразі відомо, що серед них буде сольний проект лідера гурту «Фіолет» Сергія Мартинюка. Організатори обіцяють хорошу атмосферу під час фестивалю та запевнюють, що погода буде на їхньому боці.

Під час фестивалю представлять новий продукт від ДП «Укрспирт», бренд «Наша державна».

Начальник відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради Олексій Веремійчик зазначив, що фестиваль «підсилюватимуть», вдосконалюючи його. Він зауважив, що 28-29 червня під час святкування Дня Конституції та Дня молоді у місті відбуватиметься чимало заходів, що робитимуть місто привабливышим для лучан та гостей міста.



Керівник відділу маркетингу і бренд-менеджер ТМ «Дмитрук» Тарас Скорупський розповів, що більшість учасників фестивалю не вважають комерційну складову найголовнішою в участі. Йдеться не просто про продаж їжі, а про повний спектр її підготовки від естетичного вигляду страви, сервісу та локації зон відпочинку. З його слів, учасники мають спільну думку щодо культури споживання продуктів та чіткого розмежування ресторанної їжі та стріт-фуду (їжі, яку споживають на вулиці).

Основний показник, якого хочуть досягти організатори – не просто велика явка людей у перший день фестивалю, а повторне відвідування наступного дня. Плату за вхід панують підвищити з 10 до 15 гривень, адже чимало коштів потребує розважальна програма. На виручені під час фестивалю гроші планують придбати меблі та інше оснащення для наступних фестивалів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Лучанин Показати IP 15 Червня 2015 14:56
Дякую за рекламу моїх друзів і мера. Романюк кращий, бо дійсно не тільки двори ремонтує, а й фестивалі проводить. Ще б тільки борщику безплатного налив, то взагалі за нього всією родиною проголосую
Анатоль_ Показати IP 15 Червня 2015 14:59
А в нас з панею Наташкою Семенівною вже слина тече з рота!
анонімус Показати IP 15 Червня 2015 15:35
Д*БІЛИ! в вас базар загажений під замком! ЯКИЙ ВГЕПУ ТУРИЗМ
у Показати IP 15 Червня 2015 15:37
популяризуйте горілку серед молоді, це дуже по європейськи....фу
№1 Показати IP 15 Червня 2015 15:54
Ну чому не зробити це десь в іншому місці, а не перетворювати замок та ригаловку? Невже всім по кайфу, що іде культ жратви і алкоголю, а не культ спорту і здорового способу життя? В цьому плані молодець Палиця бо підтримує спорт, а не тупе збіговисько голодних поліщуків, яким поливають наркомовські 100 грам(
Вася до №1 Показати IP 15 Червня 2015 19:50
Ага, будемо дякувати батьку Палиці, що не дає вмерти. Не ідеалізуйте йогол. Все, що робить Фонд, то тверезий і чіткий розрахунок, а не дбання про народ
232 Показати IP 15 Червня 2015 16:20
Сподіваюсь усі хто пише коменти в підтримку Палиці - не прийдуть. Мені минулого разу дуже сподобалось. Якщо і для малюка буде більше розваг - піду на цілий день. Побільше фестивалів у наше місто!
я Показати IP 15 Червня 2015 17:16
насчет еды, да-за, а водка? новый продукт Романа Иванюка, директора укрспирта? -спаиваем население, тогда и думать не надо, выпить и поесть...
Наталя Показати IP 15 Червня 2015 18:46
На стіні - фото Каменя Коширського за часів ІІ Речі. Що це за приміщення?
знаючий Показати IP 15 Червня 2015 23:20
Цей бородатий ще той аферист. Намутили з веремійчиком собі бабла місяць тому,- сподобалось, без лоха і жисть плоха...
Дійсно Показати IP 16 Червня 2015 09:29
Хай цей бородач з веремійчиком розкажуть,скільки в кишеню собі поклали минулого разу. За вхід вони ціну підняли, вважають усіх лучан ідіотами?
Факт Показати IP 16 Червня 2015 18:17
Там у них ще третій компаньйон є. Войтович, в моїй школі вчився. Привіз з столиці ідей і схем, поділився з місцевими воротилами і давай лучанам мізки алкоголем і жрачкою забивати. Побачили що народ як сліпі кошенята валить до водопою і давай регулярно косити. Придумали б щось цікавіше...
адекват до Факт Показати IP 16 Червня 2015 19:25
хлопці чи дівчата - не знаю хто Ви, але ЗАЗДРІТЬ МЕНШЕ. Як і кожен фестиваль, цей також несе за собою дві сторони. Одну - ідейну, другу - фінансову. Організатори, втілили і реалізували свою ідею - за що отримують і винагороду. А Ви - "тупаки", сидите і ниєте, що хтось заробляє гроші.
Fantom Показати IP 16 Червня 2015 22:27
Звичайно ж краще сидіти вдома і дивитись улюблену передачу. Максимум вийти за пивом в кіоск. Така подія і де - у Замку Любарта. Коли ви там востаннє були? А фестиваль додає значущості місту, тимбільше що і з інших міст кулінари будуть! МОЛОДЦІ організатори!!!
єдині Показати IP 18 Червня 2015 15:54
єдині в луцьку!!! хто робить нормальні фестивалі і заходи!!..був ще перванчук...але нажаль перестав! а решта МІРОПРІЯТІЙ))-хєрня
скорбящій Показати IP 24 Червня 2015 00:10
А що з перванчуком стало? невже нема серед нас (((( і можна нагадати його фестивалі та заходи , бо маладой я не всі пам"ятаю)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus