USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Другий за рік корупційний скандал з Порошенком: народ «ковтає»

9 Грудня 2016 10:12
За рік Петро Порошенко потрапив у другий корупційний скандал. Народний депутат Олександр Онищенко заявив, що організовував потрібні главі держави голосування у Верховній Раді. За це депутати отримували гроші. Протягом року записував свої розмови з президентом на ручний годинник із диктофоном.

У НАБУ почали перевіряти матеріали, але провадження поки що не зареєстрували.

— Піарники президента зроблять так, ніби Онищенко діє на замовлення спецслужб. Щоб інформація була більш-менш прийнятна для суспільства. Так було з "панамським" скандалом, — каже політолог Сергій Гайдай, 40 років. Про це пише Gazeta.ua.



Як відомо, перший скандал був у квітні. Тоді стався витік інформації з бази даних панамської юридичної фірми "Моссак Фонсека", яка реєструє офшори (законодавство офшорних держав частково або повністю звільняє від оподаткування доходи компаній, отримані поза цими країнами. — ГПУ). У документах ідеться про відмивання коштів багатьма політиками й бізнесменами.

Клієнтом цієї фірми був і Порошенко. Влітку позаторік він створив компанію "Прайм асет партнерс лімітед" на Британських Віргінських Островах. У податкових деклараціях за 2014–2015 роки не вказав її. Засвітилися і люди з найближчого оточення президента.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ПАНАМСЬКІ ДОКУМЕНТИ»: СЕКРЕТНИЙ ОФШОР І «МОРАЛЬНИЙ ЗЛОЧИН» ПЕТРА ПОРОШЕНКА

У 79 країнах цей скандал призвів до обшуків, перевірок чи розслідувань. В Україні правоохоронні органи ніяк не відреагували. А Верховна Рада відмовилася створювати слідчу комісію.

— У нормальних країнах через таке президенти йдуть у відставку. Намагаються зберегти залишки своєї репутації. Плюс — щоб уникнути політичної кризи, — говорить Сергій Гайдай.

— Якщо американське Федеральне бюро розслідувань знайде на записах Онищенка зачіпку для подальшого розслідування, для Порошенка це може закінчитися погано. США вважатимуть його корупційним президентом і старатимуться не мати з ним справ. Відповідно, доки Петро Олексійович залишатиметься при владі, Сполучені Штати особливо не підтримуватимуть Україну.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ПРОВАЛ БЕЗВІЗУ ІМІДЖМЕЙКЕРИ ПОРОШЕНКА СТЕРЛИ З ПАМ’ЯТІ УКРАЇНЦІВ

Антикорупційне бюро повинне розглянути, представлені Онищенком матеріали й відкрити справу проти президента та його оточення. Це екзамен для НАБУ. Покажуть, наскільки вони незалежні.

— У нас є антикорупційне бюро, агентство з протидії корупції, антикорупційна прокуратура. Але вони цим не займатимуться, — розповідає колишній народний депутат 52-річний Тарас Стецьків.

— Однак наслідки цієї справи можуть бути дуже серйозні. Поки що народ "ковтає" один корупційний скандал за іншим. Накопичує злість і ненависть. Люди не забули офшори Порошенка, електронні декларації. У якийсь момент це все вистрілить. Суспільство поквитається з владою.

ТОП-СКАНДАЛИ НАВКОЛО ПОРОШЕНКА ЗА ПОПЕРЕДНІ РОКИ

Раніше "Сегодня.ua" зібрав основні скандали із згадкою №1 у рейтингу політсил – Блоку Петра Порошенка і самого президента за попередні роки президенства Петра Олексійовича. Серед іншого:

– призначення куми Порошенка Валерії Гонтарєвої главою Нацбанку і падіння гривні;

– призначення Валерія Гелетея міністром оборони 3 липня 2014 року після внесення його кандидатури президентом, під час невдалого командування якого сталася трагедія в Іловайську;

– затягування з продажем «Roshen» та фабрики в Липецьку;

– а також історія, яку швидше можна назвати казусом, коли коментуючи вбивство у зоні АТО волинського офіцера СБУ Віктора Мандзика (який намагався не пропустити фури з контрабандою), 25 березня 2015 року Порошенко заявив, що українців грабували "цинічні бандери" зі зброєю в руках. ВІДЕО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Історик Вася Показати IP 9 Грудня 2016 10:23
Петро він перший , а Яник він другий брехун і злодій - це буде відмічено в підручниках історії .
Анатоль_ Показати IP 9 Грудня 2016 10:47
Не вірю я в ті казки, бо Порошенко чесний! Всі зараз виводять капітали до офшорів. Бо ж всі бачимо які в Україні економічні негаразди! Голосував за Порошенка і довіряю йому. Незабаром в Європу будемо без віз їздити, брати мої! Не все в нас так вже погано!
Пється до Анатоль_ Показати IP 9 Грудня 2016 14:53
Да ти ще той троль!! )))
Анонім до Пється Показати IP 9 Грудня 2016 17:21
з почуттям гумору у Вас вочевидь не склалось. буває ...
ТвУя КУМА до Пється Показати IP 12 Грудня 2016 22:16
очколиз
ототак Показати IP 9 Грудня 2016 10:52
"НАРОД «КОВТАЄ»" - немає налу-немає Майдану!!!
Анонім Показати IP 9 Грудня 2016 11:04
пеця дограється. поїде на віргінські острови
123 Показати IP 9 Грудня 2016 12:17
И третий и четвертый и пятый проглотят. главное орать" слава украине" погромче. скакать повыше и думать поменьше 1
Коза до 123 Показати IP 9 Грудня 2016 13:31
А деяким можна просто мовчки. Не рипайтесь і все у вас буде добре... А може не добре.
Анонім до 123 Показати IP 9 Грудня 2016 17:23
ну тобі з кухні через форточку видніше
тт33 Показати IP 11 Грудня 2016 18:24
Анатоль,скажи що куриш і де береш
Україна-руїна Показати IP 12 Грудня 2016 20:14
Україно мила, кровію полита, гіркнеш від неправди, топишся во лжі. Стоїш ледь живая, окрадена й бита, вже й сама не знаєш, де чужі й свої.
Докерували Показати IP 12 Грудня 2016 20:17
Україно мила, земле Богом дана, а життя і далі діточкам нема. На одного хлопа, знов є три гетьмани, за престол і гроші йде страшна війна.
добро і правда перем Показати IP 12 Грудня 2016 20:18
Україно мила, благодатна, рідна кровію посіяно на твоїй ріллі. Україно мила, земленько погідна, Мине время люте й на твоїй землі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus