USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Дуальна форма освіти: 13 студентів Лесиного вишу поєднуватимуть навчання з роботою в школах

27 Жовтня 2023 22:08
13 здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 013 Початкова освіта, сім ліцеїв міста Луцька, Волинської області та Волинський національний університет імені Лесі Українки підписали тристоронній договір про здобуття вищої освіти з використанням елементів дуальної форми навчання. Дійство відбулося 24 жовтня 2023 р.

Про це повідомляє пресслужба вишу.

Проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик наголосив на важливості впровадження в освітній процес елементів дуальної освіти у наш час.
Гарант освітньо-професійної програми «Початкова освіта», професор кафедри теорії і методики початкової освіти Валентина Вітюк зазначила, що на ОПП «Початкова освіта» елементи дуальної освіти вперше були впроваджені в 2022/2023 н. р. Це були три здобувачки, які навчалися на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти на базі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст». Цьогоріч 13 здобувачів працюють на посаді вчителя/асистента вчителя початкових класів і навчаються за дуальною формою. Відповідно до укладеної програми й індивідуального плану практичного навчання на робочому місці з використанням елементів дуальної освіти теоретичний матеріал здобувачі освіти опановують або в Університеті, або самостійно, а практичні, лабораторні заняття з методик освітніх галузей, навчальної та виробничої практик проходять у школах державної та приватної форм власності, де наставники допомагають сформувати в студентів загальні та спеціальні (фахові) компетентності, визначають й оцінюють програмні результати навчання.
Валентина Вітюк розповіла, що упродовж червня–серпня здобувачі освіти ІІ курсу проходили літню (педагогічну) практику в закладах шкільної та позашкільної освіти під керівництвом доцента Тетяни Здіховської. Студентам, які найкраще себе зарекомендували, запропонували взяти участь у конкурсі на посаду вчителя/асистента вчителя ТОВ «Луцький ліцей «Республіка»». Наразі п’ять здобувачів освіти ІІІ курсу (Богдана Пастернак, Вікторія Корнійчук, Ірина Чухрай, Лілія Бабій, Юлія Соломонюк) працюють у ліцеї та навчаються за дуальною формою.
Стейкхолдер, заступник директора з навчально-виховної роботи ТОВ «Луцький ліцей «Республіка»» Валентина Мисько визначила цінність дуальної освіти в контексті вимог Нової української школи для студентів, роботодавців і закладу вищої освіти, відзначила високий рівень підготовки здобувачів освіти та порекомендувала і надалі надавати сучасні практично зорієнтовані освітні послуги.
Стейкхолдер, заступник директора з виховної роботи Рованцівського ліцею Боратинської сільської ради Волинської області, випускниця ВНУ імені Лесі Українки Інна Герасимчук позитивно оцінила професійну підготовку здобувачки ІІІ курсу Наталії Божко, наголосила на значущості професійних якостей і soft skills у роботі вчителя початкових класів.

Після підписання документів Юрій Громик подякував за співпрацю та побажав усім успіхів.
Раніше ми повідомляли, що ВНУ імені Лесі Українки вже підписав договір про дуальну освіту із педагогічним коледжем та департаментом соцполітики міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus