USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Доторкнутися до історії»: cтуденти СНУ будуть проводити розкопки в заповіднику «Старий Луцьк». Фото

4 Червня 2020 20:19
Десять студентів факультету історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки будуть проводити розкопки в підземеллях державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк».

Для цього керівництво СНУ, заповідника, а також студенти підписали тристоронній договір про співпрацю 4 червня.

Ректор СНУ Анатолій Цьось наголосив, що головне в університеті – надавати якісну освіту, а все інше має цьому сприяти, зокрема кадровий склад, умови навчання студентів. Він розповів про дуальну освіту, тобто, коли студенти навчаються теорії і здобувають практичні навички, працюючи на роботі за спеціальністю.

«Дуже хорошою та прогресивною формою надання якісної освіти є дуальна освіта. Дякуючи нашим працівникам, ми вже маємо підписану одну угоду про реалізацію дуальної освіти з комп’ютерною фірмою «Internetdevels». Сьогодні ми підписали угоду про реалізацію дуальної освіти із заповідником «Старий Луцьк». Я сподіваюся, що наші студенти, які будуть і навчатися, і працювати в цьому заповіднику, отримають дуже хороші практичні знання. Дуальна освіта вирішує головне протиріччя, яке було, – це поєднання теорії і практики навчання», – зазначив Анатолій Цьось та виразив сподівання, що система дуальної освіти буде продовжена і за іншими спеціальностями.
Проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик розповів, що дуальна освіта – це той перспективний шлях розвитку вітчизняної освіти, яким, очевидно, будуть рухатися усі навчальні заклади України.

«Добре, що СНУ імені Лесі Українки йде попереду цього процесу в Україні», – зауважив Юрій Громик, привітавши студентів, які стали другою групою студентів, які працюватимуть на фоні навчання з елементами дуальної освіти.
Заступник директора історико-культурного заповідника Віктор Баюк відзначив, що база заповідника є повністю в розпорядженні університету, не лише для археологічних робіт. З його слів, інші факультети СНУ також можуть використовувати заповідник для проходження практики в різних галузях.
Третьокурсник Захар Лимар розповів, що такі розкопки для студентів – це те, заради чого вони вступали на історичний факультет.

«Звісно, теорія – це дуже цікаво, але доторкнутися до історії своїми руками набагато цікавіше. Ти шар за шаром знімаєш землю і дістаєш цікаві речі, яким може бути 300-400 років – це захоплює дух», – каже студент.
Насамкінець керівництво СНУ, заповідника та студенти підписали тристоронній договір про співпрацю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus