USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Дуальна система освіти Німеччини: волиняни переймали досвід у Баварії

1 Грудня 2023 08:33
З 20 по 24 листопада 2023 року представники з Волині здійснили робочий візит до Німеччини. Поїздка відбулася в рамках реалізації проєкту «Партнерство у сфері професійно-технічної освіти в Україні».

Серед учасників – начальниця управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Наталія Матвіюк, інформує пресслужба ОДА.

Волиняни ознайомилися з дуальною системою освіти загалом у Німеччині та в Баварії зокрема. Також обговорили питання співпраці професійної освіти з бізнесом та втілення німецького досвіду в Україні в частині працевлаштування випускників та задоволення потреб роботодавців рівнем підготовки кадрів.

Крім того, доктор Ян Ульман провів тренінг із використання штучного інтелекту і в освітньому процесі, і поза ним. Насамкінець представники з Волині відвідали Державне міністерство освіти та культури Баварії, міську раду міста Вюрцбурга, освітні центри та підприємства, що задіяні у сфері професійної освіти.

Німецько-український проєкт реалізується Освітнім центром баварської економіки (bbw) gGmbH та охоплює три західноукраїнські області – Львівську, Волинську та Івано-Франківську.

Мета проєкту – впровадження дуальної освіти в професійних закладах, збільшення шансів на працевлаштування в Україні для випускників через покращення професійної підготовки у відповідності до потреб роботодавців.

Дуальна система освіти стала однією з найефективніших у світі за рахунок здатності адаптуватися до економічних змін та готувати фахівців, які можуть швидко інтегруватися у виробничий процес.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus