USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Два гектари біля озера: громада вимагає скасувати рішення волинського чиновника

8 Вересня 2015 12:00
Землю біля озера в селі Любохини обласне начальство ділить без погодження громади, що викликає відповідну реакцію в місцевих жителів.

Цю проблему вже не вперше піднімають на сторінках Старовижівської районної газети «Сільські новини».

Нагадаємо, біля озера Пісочного наприкінці минулого року виявили бажання отримати земельні ділянки десять учасників АТО. І навіть якщо хтось із них надумає продати свої 12 соток, щоб поправити своє скромне матеріальне становище, то це їхнє право, яке вони вибороли під кулями та артилерійськими обстрілами на сході нашої країни. До такого рішення з розумінням поставиться громада.

Натомість абсолютно протилежне ставлення у неї викликала інформація про виділення аж 2 гектарів землі біля озера нікому невідомому тут Дмитру Подольцю.

Судячи із заяви, написаної ним на ім’я Василя Василенка, цей учасник АТО із Луцька надумав зайнятися у Любохинах веденням особистого селянського господарства. Для цього необхідно здійснити поділ проінвентаризованої земельної ділянки площею 20,4234 гектара, розташованої за межами села, з якої рілля становить близько 2,5 гектара.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ЗЕМЛЮ БІЛЯ ОЗЕРА ОБЛАСНЕ НАЧАЛЬСТВО ДІЛИТЬ БЕЗ ПОГОДЖЕННЯ ГРОМАДИ

Депутати Старовижівської районної ради під час сесії 4 вересня 2015 року прийняли відкрите звернення

до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика щодо виділення начальником управління Держкомзему у Волинській області Василем Василенком 2 гектарів землі біля озера Пісочне на території Любохинівської сільської ради Старовижівського району без погодження з громадою працівнику управління СБУ України у Волинській області Подольцю Д.А.

Публікуємо текст звернення без змін:

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ДЕПУТАТІВ СТАРОВИЖІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ДО ГОЛОВИ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ГУНЧИКА В.П. ЯК ДО КЕРІВНИКА ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ В ОБЛАСТІ ЩОДО НАКАЗУ НАЧАЛЬНИКА УПРАВЛІННЯ ДЕРЖЗЕМАГЕНСТВА У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ ВАСИЛЕНКА В.М.

№ 3-410/15-15 СГ ВІД 14.04.2015 РОКУ

Шановний Володимире Петровичу!

Зростання невдоволення наказом № 3-410/15-15 СГ від 14.04.2015 року тоді ще начальника управління Держкомзему, а нині в. о. начальника управління Держгеокадастру у Волинській області Василенка В.М., широкий суспільний резонанс, який викликав цей наказ, змушують нас повторно звернутися до Вас як до керівника виконавчої влади в області.

Нагадаємо, що цим наказом Василенко В.М. надав дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2,00 га (землі державної власності сільськогосподарського призначення (пасовища) у власність для ведення особистого селянського господарства працівнику управління СБУ у Волинській області Подольцю Д.А. Ця ділянка розташована за межами населеного пункту Любохинівської сільської ради і прилягає до стометрової зони озера Пісочне. Не дивно, що вона викликала таке зацікавлення у жителя Луцька.

Цей наказ був виданий без погодження Любохинівської сільської ради, яка у своїх листах від 20 березня, а потім від 15 травня 2015 року повідомляла Василенка В.М. про те, що питання щодо можливості надання дозволу на розроблення документації із землеустрою громадянину Подольцю Д.А. буде розглянуте на сесії сільської ради. 14 липня 2015 року депутати Любохинівської сільської ради відмовили у наданні такого дозволу і погодженні передачі у власність земельної ділянки Подольцю Д.А.

Зазначена земля знаходиться біля дач, побудованих на ділянках, що свого часу були виділені громадянам із відомими не лише у правоохоронних органах Волині прізвищами: Веселуха, Куренда, Хомич, Клебанський, Невірець тощо. Після зміни цільового призначення ринкова вартість цієї земельної ділянки площею 2 гектари може становити понад 1 мільйон гривень. Продавши її через земельний аукціон, громада мала б можливість вирішити ряд актуальних соціально-економічних проблем. Однією із головних у Любохинах є добудова загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня. Вже понад півтора року через відсутність коштів тут призупинені будівельні роботи, залишається стояти без даху два поверхи приміщення. У селі спостерігається позитивна тенденція народжуваності, у школі зростає кількість учнів, які продовжують навчатися у приміщенні, де вже перехилилась підлога і яке фактично перебуває в аварійному стані. Представники громади села звертались до Вас щодо цієї проблеми, проте поки що ситуація не зрушила з місця. Продаж земельної ділянки через аукціон, вважаємо, було б дієвим механізмом, щоб віднайти кошти і продовжити будівництво школи, про яку так мріють у Любохинах.

На нашу думку, наказом Василенка В.М. були проігноровані інтереси не лише Любохинівської сільської громади, а й всього Старовижівського району. Звертаємо також Вашу увагу, що в той час, як Василенко В.М. надає дозвіл на складання проекту землеустрою для відведення земельної ділянки площею 2,00 га жителю Луцька, з невідомих нам причин він відмовляє у наданні дозволів для складання проектів землеустрою для відведення земельних ділянок площею 0,12 га учасникам АТО із Старовижівського району. Після публікацій у пресі, де була озвучена ця проблема, Василенко В.М. 25 серпня 2015 року прибув у наш район і під час представлення призначеного нещодавно ним в. о. заступника начальника районного відділу Держгеокадастру повідомив керівництво району, що збирається відмінити свій сумнозвісний наказ. Проте цього не зроблено і по нині.

Оскільки на момент проведення сесії (4 вересня 2015 року) ми не отримали від Вас відповіді на наше звернення, прийняте на сесії Старовижівської районної ради 31 липня 2015 року, зважаючи на обурення людей, невдоволення, яке зростає не лише в Любохинах, просимо Вас:

1) посприяти у тому, щоб наказ Василенка В.М. № 3-410/15-15 СГ від 14.04.2015 року був відмінений;

2) зобов’язати керівництво управління Держгеокадастру у Волинській області надалі надання дозволів на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність проводити виключно за наявності відповідних погоджень органів місцевого самоврядування, на території яких вони знаходяться.

Шановний Володимире Петровичу! Сьогодні скрізь в країні непроста ситуація. Люди, змучені війною, нестабільним політичним станом, доведені до відчаю, усіма силами стараються знайти вихід з економічної скрути, в якій вони опинились. Це в повній мірі можна сказати і про жителів Любохин та усього Старовижівського району. Коли громада втратить 2 гектари землі біля озера, коли без надії на продовження будівництва тут і надалі стоятиме школа, нам всім, в тому числі і Вам як керівнику виконавчої влади в області, доведеться нести перед людьми спільну моральну відповідальність. Сподіваємось на Ваші небайдужість, підтримку і розуміння у цьому питанні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 8 Вересня 2015 12:12
Звертайтесь до суду, голова ВОДи вам не допоможе!
добряк Показати IP 8 Вересня 2015 13:31
гр*баний сбушник. 2 гектари,а морда не лусне
Землячок Показати IP 8 Вересня 2015 13:44
Панове селяни поясніть - це що останні 2 гектари землі біля озера? Чи просто жаба задавила? Я так розумію, що 24 роки ця земля нікому з селян не треба була, а як хтось вирішив оформити, то спохватилися, і зразу проти, бо школу будем добудовувати. Чи може хабаря ніхто Стрільчуку не дав? Крім того, якщо Василенко наділений повноваженнями виділяти цю землю, то яким боком тут вже районна рада? Дякую. Того хлопчину з СБУ не знаю, щоб розвіяти сумніви в моїй не зацікавленості.
Землячка до Землячок Показати IP 8 Вересня 2015 14:32
Ви думаєте це один такий наказ чи рішення цього чиновника по області?...їх десятки або сотні- "нормальні" повноваження одноособово вирішувати сотні гектарів...?
Правдоруб до Землячок Показати IP 8 Вересня 2015 14:35
Землячок не шифруйся, що не знаєш того СБУшника. Якщо такий чесний і виступаєш за справедливість то напиши свої анкетні дані, щоб всі тебе чесного знали. СБУшники крим просрали і Донбас, то ще їм за це і землю біля озера? Хай в Криму собі оформляють чи на Донбасі
ДО ЗЕМЛЯЧКА до Землячок Показати IP 8 Вересня 2015 15:26
ТАМБОВСЬКИЙ ВОВК ТОБІ ЗЕМЛЯК
Гунчик Показати IP 8 Вересня 2015 14:37
пора Давно звільнити василенка
Бігун В.С Показати IP 8 Вересня 2015 15:02
Нагадаємо, біля озера Пісочного наприкінці минулого року виявили бажання отримати земельні ділянки десять учасників АТО. Це - РОЗВОД людей, як таке може бути, як люди доходитимуть до озера...????? Хватить прикриватися учасриками АТО !!!
sdguy Показати IP 8 Вересня 2015 16:10
подлец

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus