USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 9.95

Два населені пункти на Волині отримають історико-архітектурні опорні плани

1 Березня 2019 20:05
У Лукові та Голобах замовили розробку історико-архітектурних опорних планів, а в Олиці здійснювали реставраційні роботи на одній з пам’яток національного значення.

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії управління культури, з питань релігій та національностей Волинської ОДА 1 березня.

Як повідомив заступник начальника управління – начальник відділу охорони культурної спадщини Віталій Стрільчук, одним з пріоритетних напрямків є організація роботи з виготовлення історико-архітектурних опорних планів. З 1 січня набув чинності закон, який передбачає заборону видачі містобудівної документації на території населених пунктів, які входять до списку історичних міст України, де відсутні історико-архітектурні опорні плани. Ця тенденція може негативно вплинути на розвиток таких населених пунктів та гальмувати процес їхнього розвитку.

На замовлення Луківської селищної ради Турійського району історико-архітектурний опорний план розробили і його рекомендували подати на погодження в Міністерство культури. Також Голобська селищна рада Ковельського району замовила розробку такого плану. Щодо Луцька, проект плану не погодили через низку зауважень членів ради при Міністерстві культури.

Наразі ОДА затвердила проект програми про відродження історико-архітектурної спадщини селища Олика на 2019 – 2024 роки. Документ передбачає перенесення з замку Радзивілів психлікарні та відновлення історико-архітектурного комплексу об’єктів, які розташовані на території селища.

Крім того, у 2018 році завершили реставраційні роботи на пам’ятці архітектури національного значення Колегіаті Святої Трійці за кошти держбюджету та Республіки Польща.

В області на реставраційно-ремонтні роботи з різних бюджетів та інших джерел витратили торік 3,676 мільйона гривень. Це дещо менше, ніж у 2017 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
спостерігач Показати IP 1 Березня 2019 20:39
А кому вони потрібні, ці історико-архітектурні опорні плани? Який з них толк? Знову бюджетні гроші на вітер....
Островський Показати IP 1 Березня 2019 21:51
Віталій ! " Жизнь дается человеку один раз и прожить ее надо так, чтобы не было мучительно больно за бесцельно прожитые годы, чтобы не жег позор за подленькое прошлое ..." . Ти знаєш про що іде мова ... Шо дітям скажеш ?
Андрій Показати IP 5 Березня 2019 14:22
А іншим містам планів не треба? А пам'ятки в області комусь взагалі потрібні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus