USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Два райцентри Волині змінять свої межі?

25 Лютого 2009 13:45
Голови двох районних центрів Волинської області – селища Турійськ і Маневичі, а також сіл Білин і Колодниця Ковельського району просили у постійної комісії облради з питань сільського господарства, продовольства, інвестування села та земельних відносин надати дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо змін меж цих населених пунктів. Про це 25 лютого інформує репортер «Волинських Новин».
 
Начальник головного управління Держкомзему у області Сергій Шабала зазначив, що до пропонованих змін меж Білина та Колодниці у його структури є зауваження. Так, площу Білина хочуть збільшити на понад 500 гектарів, а Колодниці – на 160 гектарів. Занепокоєння у пана Шабали викликає той факт, що у нові межі цих двох сіл Ковельського району потрапляє озеро, земельні паї селян та землі залізниці.
Білинський сільський голова розповіла, що залізниця – демонтована. Врешті, профільна депутатська комісія після довгого обговорення проблеми вирішила все ж надати Білину та Колодниці дозвіл на складання проекту землеустрою. Проте сільрада має врахувати зауваження Держкомзему.
 
Щодо зміни меж Турійська на 32,9 гектара, то, за словами пана Шабали, зауважень немає і ця територія забудована. Тому це питання комісія також задовольнила.
 
Як розповів Сергій Шабала, щодо Маневич, то з 498-ми гектарів, які селищна рада просить додатково включити в межі міста – 397 гектарів становлять землі лісового фонду. Тому щодо цих земель треба дозвіл Кабінету Міністрів.
 
Маневицький селищний голова Ярослав Левко розповів, що його населений пункт із 4-х сторін оточений лісом і «нам нема куди розвиватися». Голова депутатської комісії Валерій Діброва запропонував панові Левкові компромісний варіант – дозволити включити в межі ті землі, які не входять до лісового фонду, зокрема землі запасу. Проте Ярослав Левко не погодився. Тому розгляд питання відклали до відповідного погодження уряду щодо земель лісового фонду навколо Маневич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus