USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дві з трьох: «Старий Луцьк» в конкурентному матчі обіграв «Прикарпаття-Говерлу»

26 Січня 2024 13:04
Баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет» здобув другу перемогу в черкаському баблі. У останньому матчі лучани перемогли «Говерлу-Прикарпаття» з Івано-Франківська – 71:65.

До цього у першому матчі баблу «Старий Луцьк» обіграв львівську «Політехніку-Галичину», а в другому матчі поступився принциповому супернику БК «Рівне».

У сьогоднішній грі капітан лучан Коцько відкрив рахунок влучним кидком з середньої дистанції, за ним свої снайперські здібності продемонстрував Кольченко, а Джексон забив ендван. Ще до середини чверті лучани накидали на +9 переваги (13:4), тож тренер «Прикарпаття» Євген Мурзін взяв таймаут. Тим часом Стейсі Томас заробив для себе два фоли, а бігмен франківців Лесик почав регулярно набирати очки. Однак лучани зберігали свою перевагу: флоутер закинув Коцько, два дальні кидки реалізував Кольченко, свої очки набирав і Джексон. Тож «Старий Луцьк» доволі впевнено виграв першу чверть – 26:17.

На старті другої десятихвилинки «Говерла» скоротила відставання до -4. Проте лучани не лише відновили свою перевагу в 9 очок, а й збільшили її – 33:22. Однак Томас отримав третій фол та сів на лаву запасних, а 7 очок Лесика знову допомогли наблизитися до «Старого Луцька» на +6, через що Дмитро Чайковський змушений був брати таймаут. До проблем лучан додалося й те, що ще до екватора чверті вони мали перебір командних фолів. Наприкінці чверті Лесик реалізував важкий кидок та скоротив відставання своєї команди до 2 очок – 35:37.

По перерві Лесик зрівняв рахунок, однак влучні штрафні Томаса, на якому сфолив той же Лесик, та очки Джексона зробили +4 для лучан. Джексон і надалі продовжив влучати: спочатку він закинув з середньої, а потім забив ендван. Таким чином «Старий Луцьк» мав 11 очок переваги в середині чверті – 50:39. Водночас лучани ніяк не могли знайти протидію Лесику, який регулярно набирав свої очки, що дозволило франківцям знову скоротити відставання до -5. Після таймауту лучан Горобченко дальнім влучанням скоротив відставання до -2. «Старий Луцьк» лідирував перед вирішальною чвертю – 54:50.

Томас забив ендван на старті четвертої десятихвилинки, а Кольченко реалізував три штрафні після фолу на ньому – 60:50. Подекуди лучани мали 12 очок переваги, але після екватора чверті Лесик, забивши двічі поспіль, скоротив відставання «Прикарпаття» до -5. Однак за півтори хвилини до фінальної сирени лучани мали +9, а франківці взяли таймаут. У підсумку «Старий Луцьк» зумів довести матч до переможного завершення – 71:65.

Найрезультативнішими у складі лучан стали Маркіс Джексон та Олександр Кольченко. Американець до своєї статистики ще й додав 7 підбирань, 6 результативних передач та 9 перехоплень, а Кольченко вийшов на перше місце в історичному рейтингу Суперліги за реалізованими трьохочковими (636 реалізованих кидків за 441 матч).

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оленка Показати IP 26 Січня 2024 15:53
Ави чули що іде війна і ваше місце на фронті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus