USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Обласна стоматполіклініка: а віз і нині там

24 Грудня 2014 16:26
Депутати не дійшли згоди про реорганізацію Волинської обласної стоматполіклініки.

Чи варто створювати відділення, що займатиметься стоматологічною допомогою дітям-інвалідам у складі обласної чи Луцької міської стоматологічної поліклініки, дискутували у облраді.

Про це йшлося під час засідання постійної депутатської комісії Волиньради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я людини, материнства і дитинства 24 грудня.

Заступник начальника управління охорони здоров’я Валерій Руцький зауважив, що існують різні думки про реорганізацію поліклініки, хоча чіткої програми реорганізації він досі не бачив.

Він зазначив, що у проекті бюджету на наступний рік бракує коштів на інсулін (4 мільйони гривень) та гемодіаліз (5 мільйонів), поточні видатки становитимуть приблизно 40% від рівня цього року. Тому брати на бюджет ще 16 ставок, як пропонує директор закладу, не варто.

Водночас він висловився на підтримку створення дитячої стоматологічної служби, яка обслуговувала б передусім дітей-інвалідів, яким потрібно надавати стоматологічну допомогу під знеболенням. Це питання, мовляв, вирішити нескладно, адже у кожному районі є стоматологи, які можуть пройти курси спеціалізації з дитячої стоматології. Для обслуговування дітей-інвалідів він пропонує використати наявні в Луцькій міській стоматполіклініці відділення, хірургічний блок, що відповідає усім вимогам. Для забезпечення роботи на найвищому рівні потрібно 300 тисяч гривень (тоді допомогу зможуть отримувати діти із ближніх районів).

Своєю чергою, директор КП «Волинська обласна стоматологічна поліклініка» Ігор Дворко зазначив, що стоматологія – найбільш затратна галузь медицини, яку «нищили раніше і нищать сьогодні». З його слів, у галузі «знав як навести лад» кожен новий голова ОДА, не радячись, втім, із фахівцями. Ігор Дворко розповів, що на ім’я голови облради Валентина Вітра готували звернення, у якому просили його відкрити дитяче відділення у обласній стоматполіклініці, аби зберегти обласну стоматологію як структуру, установу, що безпосередньо підпорядковується обласній раді. На його думку, міська поліклініка через певний час може попросити ще додаткових коштів з обласного бюджету.

З його слів, «знищену до ручки» поліклініку почали поволі відновлювати два роки тому. Тоді у закладі було 11, а нині вже 36 працівників. Заборгованості із виплати зарплати та сплати за комунальні послуги заклад, що є самоокупним, не має.

Річний бюджет поліклініки – 758 тисяч гривень, на комунальні послуги витрачають лише 60 тисяч, встановивши тепловий лічильник. Очільник стоматполіклініки повідомив, що просить перевести посади з госпрозрахунку на спецкошти, а за рахунок цього можна буде виділяти кошти на дитячу стоматологію. Він просив відкрити 14 посад (для цього потрібно до 300 тисяч гривень).

У підсумку, депутати дійшли думки, що перш за все потрібно розробити програму реорганізації обласної стоматологічної поліклініки, а після того, як її розгляне

управління охорони здоров’я, виносити на розгляд профільної депутатської комісії. Наразі питання з розгляду зняли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
баба клава Показати IP 24 Грудня 2014 16:48
Грошей їм бракує. Безкоштовне у поліклініці лише бормашинка і крісло. За все інше - треба платити
дідо Показати IP 24 Грудня 2014 16:50
Лікарі на державному майні роблять собі приватний бізнес.Давно пора розігнати цю поліклініку.
читач Показати IP 29 Грудня 2014 09:34
А чому ціни у них майже зрівнялися із приватниками. Приміщення і обладнання державні, зарплата також від держави, а ціна пломбочки фактично як у приватного стоматолога (150-200 грн), який платить податки. І звичайно ж повз касу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus