USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Динамо» зіграло у бойову нічию з «Лаціо» в Лізі Європи

9 Березня 2018 07:00
Забивши по два голи у другому таймі, київське «Динамо» та римське «Лаціо» зіграли у результативну нічию в першому матчі 1/8 Ліги Європи, тож кияни зберігають хороші шанси на вихід до наступного раунду другого за престижністю футбольного турніру Європи.

Матч відбувся 8 березня на «Стадіо Олімпіко» у Римі.

Перед матчем

В 1/16 фіналу київське «Динамо» з труднощами пройшло грецький «АЕК», зігравши в результативну нічию на виїзді та відстоявши «нулі» у Києві. Втім, сьогодні киянам довелося зіграти зі значно складнішим суперником – римським «Лаціо», котре в 1/16 впевнено пройшло румунський «Стяуа».

Щодо чемпіонату, то наразі італійці займають 4 сходинку. В двох останніх матчах «орли» зазнали дві поразки: спочатку вилетіли з Кубку Італії, поступившись у серії пенальті «Мілану» Дженнаро Гаттузо, а в чемпіонаті не зуміли втримати нульову нічию з туринським «Ювентусом», пропустивши на 90+3 хвилині. Втім, оцінювати форму команди по цих двох матчах не варто, адже суперники були більш, ніж серйозні. До слова, вчора туринці зуміли перемогти «Тоттенгем» та вийти до 1/4 Ліги чемпіонів.

«Динамо», своєю чергою, ніяк не може вийти на пік форми після старту весняної частини сезону, адже в позаминулому матчі чемпіонату кияни поступилися рівненському «Вересу», а в попередньому турі лише у додатковий час зуміли вирвати перемогу у луганської «Зорі», двічі поступаючись по ходу поєдинку.

Тренер динамівців Олександр Хацкевич і досі не може розраховувати на травмованих Мбокані, Сидорчука та Бущана. «Лаціо» також має травмованих - у лазареті знаходяться Касерес та Марушич. Втім, киянам варто було остерігатися Чіро Іммобіле, адже італієць цього сезону демонструє божевільну форму, займаючи одноосібне лідерство в бомбардирській гонці Серії А.

Перед матчем тренер «Лаціо» Сімоне Індзагі відмітив, що в двохраундовому протистоянні важливий результат першого подинку, тож він виразив сподівання, що з допомогою вболівальників його команді вдасться досягти позитивного результату. Олександр Хацкевич, своє чергою, зауважив, що з італійськими командами завжди важко грати, тому на полі має бути 11 гладіаторів, які мають боротися за результат.

Перший тайм

На старті поєдинку обидві команди обмінялися навісами зі стандартів, які, щоправда, особливої небезпеки не несли. Зауважимо, що на правах господарів м’яч більше контролювали футболісти «Лаціо».

На 15 хвилині «орли» створили перший серйозний момент у матчі – Баста прострілив на Філіпе Андерсона, після удару якого м’яч пролетів над хрестовиною воріт «Динамо». Зазначимо, що у першу п’ятнадцятихвилинку господарі подали 4 кутових, що свідчило про активну роботу флангів італійської команди.

Після двох помилок на 24 хвилині від Гармаша Баста, пробиваючи по воротах Бойка, влучив у партнера по команді Мурджіу, який, відверто кажучи, врятував киян від пропущеного голу. З кожною хвилиною матчу «Лаціо» все більше «окуповувало» штрафну динамівців: після небезпечного прострілу від Лукаку лише захисник Микита Бурда не дозволив Іммобіле переправити «кулястого» у ворота, вибивши його у поле.

На 37 хвилині після невдалого стандарту від «Лаціо» кияни вибігали в одну з нечисленних контратак, яку розігнав Циганков, але Морозюк не зумів віддати точний пас на Шапаренка. Наприкінці першого тайму з-за меж штрафної після розіграшу кутового пробивав Піварич – вище воріт.

Підсумовуючи першу половину зустрічі, зазначимо, що попри активну гру «Лаціо», динамівці виглядали доволі солідно, не давши достатньо простору атакувальній лінії італійців. До того ж, наприкінці тайму футболісти «Лаціо» дещо розслабилися, тож останні 5 хвилин пройшли під диктовку «Динамо».

Другий тайм

Тренери вирішили не робити замін у перерві, тому другу половину зустрічі команди розпочали у тих же складах.

Вже через 7 хвилин після старту другого тайму київське «Динамо» вийшло вперед – Піварич навісив на Бєсєдіна, котрий головою скинув на Циганкова, останній другим дотиком п’яткою відправив м’яч у ворота італійців – 0:1.

Динамівці не встигли сповна порадіти забитому голу, як на 54 хвилині після розрізного пасу від Філіпе Андерсона, паритет у матчі відновив Іммобіле – 1:1.

На 62 хвилині, отримавши передачу від Мілінковіча-Савіча, Філіпе Андерсон вивів «Лаціо» вперед, розстрілявши ворота Бойка2:1. Через 2 хвилини той же Андерсон міг збільшувати перевагу своєї команди, але його удар заблокував Кадар.

Тут же кияни могли зрівнювати рахунок, втім Піварич, ввірвавшись до штрафної після передачі від Буяльського, не зміг пробити Стракоша.

Тренерський штаб киян сподівався на позитивний результат, тож випустив на поле другого форварда Мораеса, який замінив молодого Шапаренка.

На 72 хвилин динамівці отримали право на небезпечний стандарт, втім Морозюк поцілив у стінку.

А через 12 хвилин після виходу на поле Мораес зрівняв рахунок у матчі - бразильцю вдався просто неймовірний удар з дальньої дистанції, після якого сфера влетіла у кут воріт «Лаціо» – 2:2.

В останні хвилини кожна з команд намагалася вирвати перемогу - на останніх секундах Іммобіле навіть поцілив у стійку, втім рахунок залишився незмінним, тож доля путівки в 1/4 Ліги Європи вирішиться наступного матчу у Києві.

Варто зазначити, що після фінального свистка червону картку за надмірні емоції отримав Денис Гармаш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus