USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Директору санаторію «Турія» оголосили догану через конспірацію

17 Грудня 2009 09:09
Прокуратура області винесла вердикт у справі керівника санаторію матері та дитини «Турія» Ковельського району, де під час пандемії грипу захворіло понад 80 дітей. Правоохоронці вважають, що директор обласного санаторію неналежно виконувала свої службові обов’язки.
 
Результати прокурорської перевірки оприлюднили на засіданні комісії облради з питань здоров’я людини, охорони материнства і дитинства. Депутати зважили на аргументи прокурорів і оголосили догану директору «Турії» Нелі Мазучук.
 
Її провина в тому, що за першої хвилі епідемії грипу вона приховала правдиві дані про хворих у санаторії. Звітувала, нібито в «Турії» кілька застуджених пацієнтів. Коли насправді їх було вдесятеро більше. Лише після перевірки спеціалістів обласного управління охорони здоров’я з’ясувалося, що в санаторії заслабли на грип і ГРВІ понад 80 дітей.
 
Заодно, депутатська комісія з охорони здоров’я задовольнила клопотання Нелі Мазучук про сприяння закупівлі ліків та медичного обладнання для санаторію «Турія». Директорка попросила в обранців коштів на медпрепарати, яких потрібно у кілька разів більше від виділених із обласного бюджету.
 
Зокрема, оздоровчий заклад потребує додаткових 105 тисяч гривень, які в санаторії планують затратити на противірусні препарати, полівітаміни, антибіотики, жарознижуючі та ліки проти кашлю, оральні антисептики, термометри та кварцові лампи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
seal Показати IP 17 Грудня 2009 09:44
І це все? Що ж відбулася легким переляком. Всього лиш догана і навіть не сувора. Так пальчиком помахали - но-но, більше так не роби!
VSC Показати IP 17 Грудня 2009 09:57
Для того, чтобы выделить деньги на лечение детей, нужно было организовывать прокурорскую проверку с вынесением выговора директору??? Ведь наверняка директор просила эти деньги. Как в пословице- несчастье помогло.
Юка Показати IP 17 Грудня 2009 11:23
а грозилися звільнити!!! адже відповідальність за життя дітей лежала саме на ній, а вона зігнорувала свої безпосередні обов'язки
seal Показати IP 17 Грудня 2009 16:48
До Юки. Так ісерія з епідемією стихла. Народ почав вже потрохи про це забувати. То, мабуть, і вирішили обмежитись лише профілактикою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus