USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни мають право відмовлятися від маленької зарплати в центрі зайнятості

11 Травня 2015 17:36
Центр зайнятості не має права припиняти виплату соціальної допомоги, якщо вакансія передбачає зарплату меншу, ніж мінімальна у Волинській області.

Про це розповіла профінформатор Луцького міського центра зайнятості Ольга Горбатюк, навчаючи безробітних пошуку місця працевлаштування.

«Причиною відмови від запропонованої вакансії може бути невідповідність заробітної плати мінімальній по Волинській області, а це - 2 тисячі 722 гривні. У разі відсутності довідки про доходи з останнього місця роботи за останніх півроку – ця межа складає мінімальну заробітну плату в розмірі 1218 гривень», - наголошує Горбатюк.

Вона додає, що коли волинянин не має ані досвіду роботи, ані відповідної освіти для рекомендованої посади, то він зобов’язаний пройти профільне навчання із подальшим працевлаштуванням. Без профільного навчання клієнтам центру зайнятості пропонують громадські роботи.

«Якщо справа стосується працевлаштування інваліда, то має бути врахована індивідуальна програма медико-соціальної експертизи. Якщо ж безробітному пропонують вакансію, а працевлаштування неможливе у зв’язку зі станом здоров’я, то в такому випадку необхідно пройти профілактичний огляд лікаря та взяти у нього заключення, яке є поважною причиною відмови від пропонованої вакансії. Для прикладу, якщо вантажник має проблеми зі спиною, а йому пропонують місце роботи як попереднє», - пояснює профінформатор Луцького міського центра зайнятості.

Зауважимо, що соціальну допомогу по безробіттю призначають через 8 днів після реєстрації та набуття статусу безробітного.

Раніше повідомляли, що за перший квартал 2015-го року безробітні Волині отримали 29 мільйонів 864 тисячі гривень з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування. Частина з них пішла на професійну підготовку, компенсацію роботодавцям та оплату громадських робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дідо Показати IP 11 Травня 2015 18:18
Більшість безробітних насправді працюють неофіційно. Тому виплачувати потрібно не більше одного місяця.
Анатоль_ до дідо Показати IP 11 Травня 2015 19:29
ми з панею Наталею Семенівною повністю згідні з Вашою думкою, шановний добродію дідо!
Вадим Показати IP 11 Травня 2015 21:54
Мінімальна заробітна плата у Волинській області становить 2722 грн.? Це офіційно? А де можна подивитися документ?
ВОНО Показати IP 12 Травня 2015 06:26
ну раз Горбатюк, родичка регІанального дуподата ,то явно шо правду каже. Всі в центр занятості!!! Повістки нас там дано вже чекають
Анонім Показати IP 12 Травня 2015 09:18
Ці центри зайнятості нікому непотрібні. Це перекачка грошей в їх кармани, корупція повальна. Виплачують бездкльникам дармові гроші, а кругом потрібні робочі руки. А вони не хочуть працювати,прийшов став в центр зайнятості в голові полова. ніде не чився,бо не хоче, а йому дай роботу,яку роботу, і платять дармові гроші.За чий рахунок?Уже й так на одного працюючого два пенсіонери-це люди,які працею заслужили пенсію і виплатили податки. В якій країні дармоїдам платять ргоші,Скажіть? Чи пенсії тим більше.А в нас да.Ні фіга не робив, а пенсія така,як в людини, яка пропахала 40 років. Коли ця вся дурня прекратиться? Коли?Всі,хто стоїть в центрі на громадські роботи,ха заробляють собі гроші
Придурку до Анонім Показати IP 12 Травня 2015 10:36
у всіх цивілізованих країнах дбають про своїх громадян і в складних обставинах пропасти не дають тими чи іншими виплатами, страховками, допомогами. А у нас завжди виживання самотужки, якщо трудовий стаж починається з сімнадцяти років, то до 43 трьох вже заслужив законне право отримувати допомогу по безробіттю не один місяць, коли ті смердючі роботодавці, які не встигли з гівна вилізти, а кожне мнить себе великим паном з відповідними замашками вже так нерви виматають що повбивати їх на фіг хочеться не те що працювати, на цю "соціальну передишку" -виплату по безробіттю є повне право .
безробітний до ано Показати IP 12 Травня 2015 09:39
і хто тебе такого грамотєя візьме на роботу
Вільна птаха Показати IP 12 Травня 2015 12:18
Працювати місяць на 1500 грн.-нерентабельно. Порахуйте проїзд в обидва боки, обід, витрати на одяг-взуття-і що залишиться??
громада Показати IP 12 Травня 2015 23:21
Люди, подивіться на себе, ми всі за копійки працюємо. Така мінімалка максимум в Києві, бумага все стерпить. Де ті срані профспілки? Поки люди не почнуть масово боротися за себе у нас нічого не зміниться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus