USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Дитячу залізницю в Луцьку почистили від дерев. Які плани далі?

1 Березня 2024 21:41
На території Луцької дитячої залізниці розчистили територію, зрізали частину дерев та кущів. Решту робіт з благоустрою проводитимуть після затвердження концепції зовнішнього архітектурного вигляду.

Про це в коментарі Суспільному розповів керівник міського департаменту економічної політики Борис Смаль.

Наразі на території залізниці, зі слів посадовця, провели мінімальний благоустрій, однак до запуску всього комплексу ще дуже далеко. Борис Смаль зазначив, що наразі Луцька міська рада розв'язує питання передачі земельної ділянки в комунальну власність.

"Ці дерева зрізала ще залізниця напередодні передачі в комунальну власність. Там відбулися роботи по елементарному благоустрою, щоб територія хоч більш-менш нормально виглядала. Зараз паралельно розглядаємо земельні питання, бо земля під цією залізницею ще не комунальної, а державної власності", – пояснив посадовець.
Для запуску Луцької дитячої залізниці, додає директор міського департаменту економічної політики, потрібно провести відновлення транспорту, колії та двох приміщень, а також облагородити маршрут між станціями "Водограй" і "Росинка".

Читати ще: Зберегти історію: міськрада розгляне ідеї щодо відновлення Луцької дитячої залізниці

Зараз, розповів Борис Смаль, у міськраді вже розробляють концепцію, публічне обговорення якої відбудеться орієнтовно через півтора-два місяці.

"Одна з версій концепції: вздовж траси будуть розставлені макети залізничних вокзалів обласних центрів, які слугуватимуть місцями зупинки. Навколо них підтягнеться підприємництво, особливо у вихідні і святкові дні. Так і буде функціонувати дитяча залізниця як рекреаційний комплекс", – розповів Борис Смаль.
Чи передадуть майновий комплекс дитячої залізниці в оренду, чи у власність департаменту освіти Луцькради, який проводитиме навчання майбутніх залізничників, ще вирішують.

Читати ще: Потяг іржавіє, вокзал руйнується: коли відновлять Луцьку дитячу залізницю

Як відомо, останній рейс залізниця виконала 28 серпня 2019 року, а з 31 серпня того ж року все законсервували. 11 грудня 2020 року був останній робочий день роботи дитячої залізниці.

У березні 2021 року почали вести переговори про купівлю дитячої залізниці та усього комплексу. 2022-го міська рада на сесії погодилася прийняти у комунальну власність майно "Укрзалізниці".

У травні 2023 року Луцька міська рада відновила переговори з Кабінетом Міністрів України та правлінням "Укрзалізниці" щодо передачі до комунальної власності Луцької громади майнового комплексу дитячої залізниці. Остаточно в комунальну власність майновий комплекс перейшов в листопаді 2023 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 1 Березня 2024 22:20
шо-небудь аби дерева знищити
Логіка Показати IP 2 Березня 2024 09:09
Будинок над кручею, будинок Прайзлерів, будинок вокзалу дитячої залізниці, ...
здивований Показати IP 2 Березня 2024 09:25
Накінець розчистили від хащів. а то скоро б вовки завелись....
232 Показати IP 2 Березня 2024 12:50
Там буде церква!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus