USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Джазове богослужіння» та несамовита губна гармоніка: у Луцьку завершився ювілейний «Art Jazz Cooperation»

28 Серпня 2017 08:00
Вперше виконані у Луцьку джазові меси, музиканти-віртуози та закоханий у губну гармоніку американський блюзмен: третій день десятого міжнародного джаз-фестивалю став незабутнім.

Третій фінальний день десятого міжнародного джаз-фестивалю «Art Jazz Cooperation» відбувся 28 серпня у Луцькому замку.

У рамках ювілейного фестивалю об’єднали чимало музичних стилів – від традиційного джазу – до сальси, блюзу та етно, тож виконавці могли задовольнити смак кожного меломана.


Третій день фестивалю став чи не найцікавішим, адже вперше на луцькій сцені пролунали дві меси у стилі джаз. Їх виконав хор Київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва. Традиційні молитви лунали під акомпанемент саксофона, контрабасу, клавішних та ударних. Виконали «Маленьку джазову месу» Боба Чілкотта та «Латинську джазову месу» Мартіна Воллінгера.


Після виступу президент Луцького джаз-клубу Олег Баковський зізнався, що вперше чує меси у стилі джаз, тож це виконання ексклюзивне для лучан. На пам'ять про участь у ювілейному джаз-фестивалі представникам хору вручили диплом учасника. Олег Баковський наголосив, що джаз – це свобода і разом з джазом ми можемо змінюватися на краще.


Продовжили третій день фестивалю піаніст-віртуоз, композитор та аранжувальник Сергій Рибак та Tritone Band. Він розповів, що тритон – це назва рідкісного музичного інтервалу, тож не потрібно плутати це слово з «притоном» чи назвою ящірки. Під композиції гурту дехто з публіки розпочав несамовиті танці.

«Коли він танцював, наш гітарист забув, що йому треба грати соляк, так задивився», - зізнався Сергій Рибак після танців одного з емоційних глядачів під сценою.

Піаніст розповів про християнську естрадно-джазову музичну школу «Тритон», що працює у Луцьку на вулиці Конякіна, 15а. З його слів, там навчають «правильній музиці» дітей віком від трьох років.


Наступним виступив мультиінструменталіст Макс Таврічеський, який виконував знані блюзові композиції та авторські твори під гітару та губну гармоніку. Пам'ять нещодавно померлого на власному концерті музиканта Івана Блю, виступ якого був запланований у рамках фестивалю, вшанували хвилиною мовчання. Макс Таврічеський зауважив, що Іван точно не хотів би, аби глядачі сумували. Він розповів, що цьогоріч виповнюється сто років з дня народження легендарного блюзмена Джона Лі Хукера і вони з Іваном готували програму з пісень цього блюзмена на осінь. Одну з пісень, «Boom Boom Boom Boom» мультиінструменталіст виконав на луцькій сцені.


Родзинкою фінального дня фестивалю став виступ американського блюзмена та продюсера, який проживає у Нідерландах, Кіта Данна. Під якісний блюз у виконанні «закоханого у губну гармоніку» Кіта Данна та українських блюзменів, у танці пустилося чимало відвідувачів фестивалю. Розпочали виступ, виконавши блюзовий «національний гімн Техасу». Кіт Данн розповів, що цього вечора музиканти святкують річницю заснування Луцька та подякував усім глядачам за підтримку.


Завершили яскравий фінальний день ювілейного джаз-фестивалю джем-сейшном, у якому взяли участь Кіт Данн, Макс Таврічеський, Олег та Тарас Баковські та інші виконавці, які дарували протягом цих трьох днів якісний джаз та блюз луцькій публіці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 28 Серпня 2017 09:33
«ДЖАЗОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ» для сектантів нормально для православних огидно!!!
Відповідь до 777 Показати IP 28 Серпня 2017 14:55
Взагалі то, виконував месу хор Київського муніципального академічного театру опери та балету, в який входять різні люди, і скоріш за все так само православні. Тому, ви самі ж обізвали їх сектантами. Всі присутні були в захваті та задоволені виконанням. Відповідно, огидно - це читати ваш коментар.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus