USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Джонсон вимагає провести вибори 15 жовтня у разі блокування Brexit

4 Вересня 2019 19:22
Британський прем’єр-міністр Борис Джонсон вимагає проведення 15 жовтня позачергових парламентських виборів у разі, якщо Палата громад законом заблокує вихід Великобританії з ЄС без угоди. Про це Джонсон заявив у середу, 4 вересня, після того, як нижня палата парламенту вирішила в цей день голосувати щодо перенесення дати Brexit, а також блокування Brexit без угоди з Брюсселем, інформує DW.

«Я запрошую лідера опозиції підтвердити, (...) що якщо цей законопроєкт, який означає капітуляцію, буде ухвалений, він дозволить народу цієї країни висловитися (...) на виборах 15 жовтня», – сказав прем’єр-міністр у парламенті, звертаючись до лідера Лейбористської партії Джеремі Корбіна, цитує агенція Reuters. Для проведення дострокових виборів Джонсону потрібна підтримка двох третин членів Палати громад, а отже – й Лейбористської партії.

Як повідомлялося, 3 вересня депутат від Консервативної партії Філліп Лі приєднався до фракції ліберальних демократів. Таким чином, Джонсон втратив більшість у Палаті громад.

Британський прем’єр зазначив, що планує до саміту ЄС 17 жовтня домовитися з Євросоюзом та «дати Brexit відбутися». «Цей уряд збирається укласти угоду з нашими друзями в Брюсселі. Ми отримаємо угоду», – запевнив Джонсон. За його словами, уряд досяг суттєвого прогресу в уникненні backstop – тимчасового режиму вільної торгівлі між членом ЄС Ірландією та Північною Ірландією, що входить до складу Сполученого Королівства.

Тим часом опозиційні партії продовжують виступати проти виходу країни з ЄС без угоди. «Ми не збираємося танцювати під його дудку», – сказав член Лейбористської партії Кейр Стармер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus