USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ефір кандидатів на посаду міського голови Луцька: кому бути мером?

23 Жовтня 2015 21:52
Міський голова – це людина, яка обрана громадою і має достатньо повноважень, головне – щоб вона перебувала на своєму місці, могла, вміла і хотіла слухати та чути людей. А не втікати від них. Таке бачення очільника міста висловив кандидат на посаду міського голови від УКРОПу Олександр Товстенюк в ефірі програми «Прошу слова», що відбувся на телеканалі «Аверс» 21 жовтня. Він наголосив, мовляв, міська рада усунулася від виконання покладених на неї законодавством зобов'язань.

Так, участь в ефірі взяли Олександр Товстенюк («Українське об’єднання патріотів – «УКРОП»), »), Микола Романюк (БПП «Солідарність»), Сергій Кудрявцев (Всеукраїнське об’єднання «Свобода), Павло Данильчук (Громадський рух «Народний контроль»), Олена Голєва (Європейська партія України) та самовисуванець Олександр Кралюк.

Кандидати висловили своє бачення шляхів наповнення міського бюджету, проблематики, стану та, власне, розвитку міста у найближчі роки.


Олександр Товстенюк зауважив, мовляв, щойно мав зустріч із лучанами з вулиці Шевченка, яким відключили опалення, вони звернулися за допомогою до Фонду Ігоря ПалиціНовий Луцьк”.

“Ми запитали, чому вони не пішли у міську раду, на що отримали відповідь, що то марна справа, туди вони навіть не підуть, бо там їх ніхто не приймає і не чує”, - процитував слова лучан кандидат на посаду міського голови.

Разом з тим, додав, що програма розвитку Луцька у команди, яку очолює Ігор Палиця, та представляє Олександр Товстенюк, розроблена у 2012 році, коли Ігор Петрович балотувався до Верховної Ради від 22-ого округу. З того часу вона реалізовується і розширюється.

Зокрема Олександр Товстенюк зауважив, що першою справою, яку варто зробити на посаді міського голови, - це провести комплексний аудит таких стратегічних підприємств як “Луцьктепло”, діяльність якого тягне місто у боргову яму, “Луцькводоканал”, “Луцьке підприємство електротранспорту”, “Зелене господарство”.

“Результати аудиту будуть оприлюднені, говорити про те, як прозоро має працювати міська рада, ми не будемо, - ми одразу це покажемо”, - заявив Олександр Товстенюк.

Зауважимо, закиди щодо незаконної діяльності деяких із вказаних підприємств та причетності до цього чинного міського голови сам Микола Романюк не заперечив. Як і те, що міська рада усунулася від проблем міста, зокрема соціальних.

Так, зі слів Олександра Товстенюка, через соціальну службу міськради за 2014 рік пройшло, очевидно, лише кілька десятків людей, які отримали яку-неяку допомогу, водночас працівники цієї структури замість того, щоб опрацьовувати запити лучан, дають прохачам адресу Фонду. Наразі у місяць до “Нового Луцька”, каже Олександр Товстенюк, звертається до 230 людей. З їх слів, міська рада їх не слухає, не сприймає, не чує і не розуміє.

Натомість у команди Ігоря Палиці є стратегічна програма розвитку міста “Луцьк 2020”, розроблена на основі опитування 56 тисяч лучан, здійсненого у 2012 році. Вона, переконує Олександр Товстенюк, зачепить кожну людину.


Зокрема діяльність широко розрекламованого Центру надання адміністративних послуг розкритикував як і Олександр Товстенюк, так і ще один кандидат на посаду мера - Олена Голєва.

З її слів, з появою цієї організації, робота бюрократичної машини у Луцьку стала ще гіршою, аніж була до того.

Окрім того, пані Голєва пригадала і всім відомий ремонт доріг, який надміру активувався напередодні виборів.

“З усією повагою до Вас, Миколо Ярославовичу, але навіщо ремонтувати дороги так, щоб люди запізнювалися на роботи? Ну, Ви ж коли приходите на роботу, Ваша дружина не починає готувати-прибирати”, - іронічно усміхнулася вона.


Справжні ж баталії розгорнулися поміж кандидатами на посаду міського голови Олександром Товстенюком та Павлом Данильчуком під час обговорення ситуації щодо “Луцьктепла”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2015 22:28
Чекав від дебатів більшого. Єдиний, хто відповідав аргументовано, чітко та з конретною програмою на майбутнє це Товстенюк.
Земляк Показати IP 23 Жовтня 2015 22:47
Правду всегда легко и уверенно получаеться говорить. Саня, Саньок не подведи!
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2015 22:50
Навіщо пустили туди цього недоумкуватого Данильчука?
Я Показати IP 23 Жовтня 2015 22:55
вірю
Андрій Показати IP 24 Жовтня 2015 00:04
Паша іди балатуйся в себе Рівненській області, який з тебе мер???
не пацик Показати IP 24 Жовтня 2015 01:29
якщо Ви ще збираетесь зберегти місто ? попросіть на посаду Антона Федоровича Кривицького ! просто попросіть ! бо будете після рехформи іздити за справками в Ковель або в Ново-Волинськ . правда е ще одно перспектива в м. Дубно обо Сарни.
зрозуміло всім Показати IP 24 Жовтня 2015 07:33
Вибираємо Товтенюка.Микола-справжній комсомолець.Вчорашній день.І всі останні дуже непереконливі.
читач Показати IP 24 Жовтня 2015 09:12
День тиші?:)
Штефан, Луцьк Показати IP 24 Жовтня 2015 09:49
Щодо Романюка. Навіщо було знову пхатись до мерського корита? Раніше думати потрібно було.
Оксана Показати IP 24 Жовтня 2015 10:00
Олександр Віталійович, ми у Вас віримо, не підведіть.
Маша Показати IP 24 Жовтня 2015 10:03
Познімали борди, вилучили рекламні ролики, згорнули рекламні намети... Тиша стоїть в країні... Несамовита тиша, що аж бринить... Всі мовчать... Всі чекають... Всі завмерли... І тільки гречка шевелиться в шкафу.......
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2015 10:18
Серед кандидатів реальним мером може бути тільки Товстенюк. Це очевидно!
Анен Показати IP 24 Жовтня 2015 10:44
Голєва! До чого ті накладні вії??? Ви ж не в театрі знаходитесь
Волинь Показати IP 24 Жовтня 2015 15:16
Треба провести аудит витрачання грошей на освіту ( понад 200 мільйонів гривень за першу половину 2015 року та аудит грошей на медицину (100 мільйонів гривень за цей же період) . Запитати мишковців і всіх інших злодюг про вкрадені мільйони . Запитати Романюка, Козюру і Соколовську про дерибан луцької землі. Людські прокльони усіх їх догонять. До роботи, любі друзі ! А обіцяти всі можуть . Слава Україні !
123 Показати IP 24 Жовтня 2015 17:49
Навіть по зовнішньому вигляду видно хто серед учасників є майбутній мер. Не забувпйте, що мер має бути розумним, досвідченим, самостійним і презентабельним.
(25 жовтня 2015) до 123 Показати IP 25 Жовтня 2015 06:49
У кожної людини від народження на лобі написано, хто він і чого вартий. Варто лише придивитись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus