USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Екологи – за припинення подачі стоків із Вересневого у луцькі «відстійники»

1 Червня 2017 12:41
Аби припинити виникнення смороду в Луцьку, необхідно зупинити подачу стоків на поля фільтрації цукрового заводу з району Вересневого міста. А для цього слід підключити його до каналізаційної мережі Луцька.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Волинської облради.

Заступник начальника Держекоінспекції у Волинській області Сергій Дудка заявив, що мелясна барда та супутні відходи, які утворюються в результаті діяльності біоетанольного заводу, не мають неприємного запаху. А починає смердіти тоді, коли змішується на полях фільтрації зі стоками з Вересневого. Відтак, аби ліквідувати сморід, на його думку, слід вивести ці стоки в міську мережу, аби там їх очищали.

Цю думку поділяє і голова правління ПАТ «Гнідавський цукровий завод» Ростислав Новосад. Він додає, що попри те, що завод, як і обіцяв, припинив свою роботу більш як тиждень тому, він оплачує роботи з дегазації та ліквідації смороду, які щодня обходяться в більш ніж 30 тисяч гривень.

Як повідомлялось раніше, на проведення мережі потрібно близько 4 місяців, аби оголосити тендер, провести його і здійснити всі необхідні роботи. Під час останньої сесії міськради на це передбачили кошти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 1 Червня 2017 13:14
якщо для дудки мелясна барда не смердить, то нехай завод возить йому додому цю радість.
Анонім до Анонім Показати IP 1 Червня 2017 13:49
А чим вона смердить?. Кормили свиней брагою з спиртзаводу, нормальний запах. І самогон гнали. Що барда смердить какашками? А зараз над Луцьком стоїть штин лайна., а не браги. Був би запах брагт, може б хтось ще й дякую сказав.
Іра Показати IP 1 Червня 2017 14:21
Хай припиняють усе, що можна, аби лише не було смороду. Моя дитина просто душилася від алергічного кашлю щоразу, коли починалися ці "пахощі"!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus