USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Екологи «наїхали» на директора «Луцького РТП». ФОТО

4 Листопада 2010 15:45
У селах Волині люди масово спалюють листя, екологи ж проводять рейди і розповідають волинянам, що законом це заборонено.
При проведенні перевірки на території Маяківської сільської ради виявленні масові факти спалювання залишків опалого листі місцевим населенням в смузі відводу дороги Луцьк-Ковель, повідомили у прес-службі Держекоінспекції.
В основному спалюванням займалися жінки пенсійного віку, не ознайомленні з вимогами законодавства, що забороняють спалювання листя.
Після роз’яснювальної бесіди і попередження, кажуть екологи, спалювання листя в усіх випадках було припинено.
Маяківська сільська рада не проводить роз’яснювальної роботи серед мешканців та не вирішує питання захоронення чи утилізації опалого листя.
Також у селі Гірка Полонка Луцького району був зафіксований факт спалювання листя на території підприємства ВАТ «Луцьке РТП».
На територію працівники Держекоінспекції у Волинській області допущенні не були. Проте після розмови працівники підприємства почали гасити вогнища.
Керівник підприємства Сергій Приступа на місці події був відсутній, а по телефону сказав, що не володіє інформацією про те, що робиться на території підпорядкованого йому підприємства.
Хоча в неофіційній бесіді працівники ВАТ «Луцький РТП» повідомляли, що проводять спалювання за його вказівкою.
Директор ВАТ «Луцьке РТП» буде викликаний для пояснень. Готуються матеріали для передачі в природоохоронну прокуратуру за фактом виявлених правопорушень.
Екологи нагадують, що спалювання опалого листя призводить до значного забруднення атмосферного повітря, сприяє виникненню та загостренню хвороб органів дихання.
В атмосферне повітря разом з продуктами горіння виділяються солі важких металів, канцерогенні сполуки, радіонукліди, накопиченні в опалому листі у вегетативний період, виділяється значна кількість діоксиду вуглецю, пил.
Держекоінспекція у Волинській області попереджає громадян, суб’єктів господарської діяльності про заборону спалювання опалого листя залишків рослинності.
Альтернативою спалювання може бути компостування листя та залишків рослинності. Компост потім може бути використаний як органічне добриво для покращення родючості грунту.
Штраф за таке правопорушення становить від 170 до 340 гривень для громадян та від 850 до 1190 гривень для посадових осіб.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Із Чарукова Показати IP 4 Листопада 2010 16:46
Приступу добють за те що роздерибанив людське майно чаруківців. Тепер і криша Грицюка не допоможе.
Міля Показати IP 4 Листопада 2010 16:53
Цього поддонка Приступу давно за одне місце треба взяти і підвісити. Скількох людей він кидунув.
СБ Показати IP 13 Листопада 2010 22:15
А може варто кожному почати з себе самого тоді житти буде краще а не у всьому Приступу звинувачувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus