USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Економіка України наздожене Польщу через 50 років, – міністр фінансів

17 Лютого 2019 21:31
Міністр фінансів України Оксана Маркарова заявила, що після падіння 2014 року українська економіка стабілізувалася і повернулася до режиму постійного зростання. За її словами, якщо українська економіка розвиватиметься теперішніми темпами, то наздожене Польщу через 50 років.

Про це вона сказала в ефірі Радіо Свобода.

За словами Маркарової, золотовалютні резерви на сьогодні – найвищі за останніх 5 років. Голова Мінфіну підкреслила, що до 2014 року економіка України була «хворою», а потім зазнала впливу російської агресії, тому головним завданням уряду було стабілізувати її.

«Це було зроблено. Зараз вже 12 кварталів поспіль економіка України зростає. Якщо подивитися на результат, якого ми досягли за попередні 4 роки, звичайно, він незвичайний, якщо можна так сказати. І мало хто вірив насправді, що нам вдасться так швидко стабілізувати економіку і повернутися вже, можна сказати, до стабільного зростання», – заявила вона.

«Інфляція – менше 10%. Золотовалютні резерви на сьогодні – найвищі за останніх 5 років. Якщо говорити про ситуацію макроекономічну, то вона є досить стабільною на сьогоднішній день», – розповіла Маркарова.

«І якщо Україна збереже статус-кво такий, як зараз, то для того, щоб наздогнати Польщу, таку, як вона є сьогодні, треба 50 років. Це, звичайно, для нас задовгий термін. І ми точно плануємо і маємо рецепти, як зробити, щоб наздогнати швидше», – зазначила міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Корiнний лучанин Показати IP 17 Лютого 2019 21:37
"вы себе льстите"
Реаліст Показати IP 17 Лютого 2019 21:41
Дурень думкою багатіє.....
Анонім Показати IP 17 Лютого 2019 21:44
«Если страна стала за пять лет самой нищей страной в Европе — это не позор тому президенту и правительству, которое довело до этого страну? Если бы у меня близко к этому приближался бы результат, я бы ушел давным-давно и просил бы прощения у украинского народа», — сказал Азаров.
Петя Показати IP 17 Лютого 2019 21:47
50 лет? Вспомните Югославию! Не можете вспомнить? Вот так же и с Украиной будет ч/з пол-века!
Лучанин Показати IP 18 Лютого 2019 09:22
Він, мабуть, має на увазі, що Україна дожене сьогоднішній стан Польщі через 50 років. А в той час Польща дожене сьогоднішній стан Німеччини. А взагалі, на поч 90-х в України були кращі початкові умови для успішного старту, але наші доблесні політики-олігархи все роздирибанили, а зараз макаронні вироби на вуха вішають...
Анонім Показати IP 18 Лютого 2019 09:31
ще не так давно поляки з задоволенням розгрібали наші товари, що залишились після союзу, бо у них було голо, нам в той час розповідали,що у нас - українців шалені перспективи, а тепер кажуть, що нам треба 50 років, щоб догнати Польщу, питання - хто був при владі усі ці роки і що вони робили? Очевидно,що крім того,що крали більше нічим і не займалися. Після таких заяв влади єдине,що хочеться зробити - то звалити звідси, щоб не бути лохом пожиттєво
анонім Показати IP 18 Лютого 2019 11:48
сумно. це все. Держава багата .люди роботящі.. Тільки при владі жадібні олігархи.Як в анекдоті коротко .Бог ділив землі.. одному погані землі а хороших хазяїв. А в Україні землі хороші то нате хазяїв поганих.
Навуходоносор до Ано Показати IP 18 Лютого 2019 13:07
Страна богатая?! Чем? Углеводородов нет, леса нет, промышленности нет, уголь остался на территории "временно оккупированной", рыба в Черном море и на Азове - только в воспоминаниях, урановая руда в Желтых Водах есть, но добывать некому и практически нечем (для новых технологий нет миллиардных вложений), от знаменитых черноземов останется скоро одно воспоминание (% гумуса снизился катастрофически до 11, еще 2% - и бесплодная земля!), главная водная артерия страны - Днепр умер, это заключение экспертов - международников...Еще перечислять? Далее Вы отмечаете, что "народ работящий". Это весьма спорное утверждение, достаточно посмотреть на количество праздников в году в Украине. Их в списке - 122! Православные, католические, государственные, профессиональные праздники и т.д.! Представьте себе, но в Германии, где выпускают одни из лучших в мире авто, праздник машиностроителя отсутствует! А у нас нет машиностроения, но праздник есть! Для сравнения - в ФРГ всего шесть праздников! Гулять мы умеем! И последнее. Позавчера в Киеве на проплаченный митинг по борьбе с коррупцией и взятками на выборах собралось около тысячи человек! Может все дело в этом идиотизме? Может быть все закономерно, что мы так живем?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus