USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Екосотня думала, як зробити Луцьк дружнім до природи

19 Жовтня 2016 15:56
Майже сотня хлопців та дівчат зібралися разом, аби генерувати дієві ідеї, пов'язані з екологічної тематикою. При цьому, напрацьовані задуми матимуть усі шанси втілитися у життя. Адже практичність, як запевняють організатори, лежить в основі формату заходу.

Організувала перший «Екохакатон» спілка громадських організацій «Молодіжна платформа» за підтримки рівненського «Екоклубу». Фінансово захід забезпечує уряд Німеччини.

Напередодні охочі взяти участь у дійстві заповнювали онлайн анкети. Серед тих, хто прийшов – студенти, громадські активісти, екологи, педагоги та просто зацікавлені в екотематиці.

Формат хакатону передбачає захід, в рамках якого спеціалісти чи небайдужі особи гуртом працюють над розв'язанням певної проблеми. Тож учасників, які зібралися в науковій книгозбірні імені Олени Пчілки, розділили умовно на вісім секторів. Кожен зі столів приурочили певній тематиці. Наприклад, енергозберігальним технологіям, проблемам, пов'язаним із транспортом, їжею, одягом, екомаркетингом тощо.

Поступово учасники хаотично мінялися секторами, а, отже, вносили щось нове в ідеї проектів. Зрештою, кожен із секторів презентував свій власний проект. За тиждень-півтора, зі слів Захара Ткачука, проекти проходитимуть процедуру підчингу – презентацію для фінансування.

Проекти різноманітні – від просвітницьких заходів, на кшталт, соціальної реклами до розробки мобільних додатків та комп'ютерних ігор, що розвивають енергозберігальне мислення, встановлення велопарковок, контейнерів для збору відсортованого сміття тощо.

Організатор заходу та координатор різноманітних екологічних проектів Катерина Шкльода переконана, що вирішувати екологічні проблеми потрібно зі зміни щоденних звичок, усвідомлення власних дій та їх наслідків.

На підтвердження її слів виступає й пластунка Юлія Панасюк: «Простий приклад з життя: чимало господинь має звичку лушпиння від картоплі класти в окремі пакетики та щільно їх зав'язувати. Потім сотні таких пакетиків потрапляють на сміттєзвалища. Ці органічні відходи мали би перегнивати і розкладатися. Натомість вони гниють в замкнутому просторі, а процес супроводжується газоутворенням. Тож саме через такі, здавалося, дрібні та несуттєві звички, зрештою виникають великі проблеми».

Усі напрацьовані проекти представлять уже незабаром. А головне – вони реальні до швидкого втілення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus