USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Екс-директор Звірівського ЛМГ втік, залишивши господарству борги

20 Січня 2015 08:54
У мисливському господарстві «Звірівське» працівникам підприємства із спеціальною комісією довелося виламувати двері кількох приміщень. Адже, зі слів новопризначеного директора господарства Яреми Байди, його попередник Андрій Шпорук закрив більшість приміщень та забрав ключі із собою. «Ситуація склалась такого плану, що з моменту призначення мене директором ДП «Мисливське господраство «Звірівське», попередній директор не передав мені основні засоби підприємства. Час стікає, він не з’являється, і відбувається аномальна ситуація. Керую підприємством, а основні засоби мені не передані», – каже Ярема Байда. Про це інформують у прес-службі Самооборони Волині.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗВІРІВСЬКОМУ ЛІСІ БУЛА СПРОБА ПІДПАЛУ ПРИМІЩЕННЯ?

Так, інвентаризацію підприємства довелося здійснюваати із застосуванням засобів злому замків. Один із таких заходів здійснили 12 січня у присутності представників правоохоронних органів, працівників державного підприємства, органів місцевого саморядування, ревізора із Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та активістів Відділу протидії корупції Самооборони Волині. На таку акцію запрошували і колишнього директора Шпорука, проте до нього таки не вдалося додзвонитися. Хоч, у підприємстві запевнили, що його точно повідомили про те, що такий захід буде відбуватися.

Ярема Байда очолює Звірівське мисливське господарство з 11 листопада 2014 року і каже, що унаслідував від колишнього керівництва велику боргову яму підприємства.



«Сильна боргова яма, залежність. Рахунки у виконавчому провадженні. Гасити борги – питання № 1. Відсутнє мисливське упорядкування. Без нього неможливо і не законно біологічно обгрунтувати проект вилучення основних видів мисливської фауни. Тобто неможливо освоювати основний ресурс підприємства – диких тварин через відсутність мисливського упорядкування», – каже новоспечений директор.

ДП Мисливське господарство «Звірівське» найбагатше господарство на диких тварин в області.

На території цього підприємства облюбував собі місце для проживання колишній очільник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник. Раніше Самооборона Майдану Волині повідомляла, що колишній головний лісівник області дуже добре опрацював цю територію. Так, Колісник сплачує за оренду будинку у Звірівському мисливському господарстві аж 38 гривень та 14 копійок.

Ярема Байда засвідчує, що дуже часто бачить Колісника у звірівських лісах та підтверджує те, що він проживає ось у цьому будинку.



Раніше уже покійний самооборонівеь, боєць батальйону АЙДАР Олег «Сєрапатіст» Михайлов робив екскурсію до цього помістя.

Більше того, підозрюємо, що Колісник і досі впливає на лісові справи через своїх колишній працівників. Так, у підприємства є проблеми із колишнім єгером мисливського господарства Орисею Бандурою. Уже є наказ про її звільнення. Тим не менше, вона постійно йде «на лікарняний» і влаштовує скандали на своєму, уже майже колишньому місці роботи. Відвідуючи його, не забуває здійсювати візити й до хати Колісника.

Серед таких угодників Колісника був і колишній директор мисливського підприємства «Звірівське» Андрій Шпорук, про якого ми згадували вище. Лише нагадаємо, не так давно у мисливському господарстві «Звірівське» ледь не відбулася пожежа і це теж було пов’язано із Шпоруком. Той повмикав усі електроприбори у готелі, який знаходиться на території підприємства, замкнув його, а ключі забрав із собою. Лише через деякий час готель відкрили і виявили ці факти. Якби група працівників господарства з’явилася пізніше, у готелі спалахнула б пожежа та відповідно перекинулася на ліс.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
порада Показати IP 20 Січня 2015 10:13
"Пішов" Колісник і навів порчу на ліс, на звірів, на всіх своїх підопічних. Треба льон спалити і яйця викачати. На Гнідаві є така бабуся-цілителька - вона все зробить окей.
Ізя Показати IP 20 Січня 2015 10:30
ви в родюка допитайтеся що і про кого колісник говорив.
лучанка Показати IP 20 Січня 2015 10:41
Шановний директор!!!! працюй ,скільки можеш брудом поливати ти на морде звір а по новинах баба.
ок до лучанка Показати IP 20 Січня 2015 14:55
в десятку )))) дебіл та й годі...піаром він займається... хай краще працює - тішиться...скоро в себе в горах буде байки розказувати....І НЕ ЗАБУВАЙ МИТИСЯ,БАЙДА!!!!!!( а то так трішки фууууу)
дядя Показати IP 20 Січня 2015 12:55
шпорук скот ще тот.
лісник Показати IP 20 Січня 2015 13:16
Щось незрозуміло мені чого до цих пір Шпоруком не займаєтся прокуратура я не думаю що в прокурора до даної персони немаї запитань.
123 до лісник Показати IP 20 Січня 2015 13:24
Щось теж незрозуміло чого до сих пір цим директором "БАЛДОЮ" не займається прокуратура.на підставі чого він там взагалі знаходиться? коли бувший директор Шпорук на лікарняному? НІБИ звільнили а ніби і ні.... і чого не займеться прокуратура цими писаками, питання не виникало?, а підстав більше ніж....
логіка Показати IP 20 Січня 2015 13:39
Самі визнають, що Звірівське господарство після багатьох років "облюбування" Колісником стало найбагатшим на дичину угіддям. Думаєте, звірі всупереч логіці там плодились? Чи все-таки Колісник за ними добре доглядав? А плоди його праці тепер революціонери пробують збирати. Цікаво, чи після їх роботи Звірів буде найбагатшим на дичину краєм. Сумніваюсь.
ХБ до логіка Показати IP 20 Січня 2015 13:56
це падло колісник, звірів для себе розводив
лось до логіка Показати IP 20 Січня 2015 15:03
Ага виходить що Колісник позапліднював сам всіх звірів...честь і хвала йому а от зубрами щось в нього не получилось більше 350 голів зубра за часу його панування мігрували з Волині.А зверніть увагу на його мисливські угіддя майдан-липно це самий ласий кусок він собі відкусив з Звірівського господарства а допомага в цих всіх подвигах тов Шпорук.
фу Показати IP 20 Січня 2015 14:15
Свол...чі теперішній директор байда і керівництво ОУЛМГ. ні на що самі не здатні, тільки наклепи наводять "професіонали". більш ніякої х..ні не придумали
не розумію Показати IP 20 Січня 2015 14:31
Не розумію, як так можна працювати, аби ставши на посаду 11 листопада, лише зараз - а сьогодні, панове, 20 січня!!!!! вирішити відкрити приміщення. І з готелем така ж лажа. Його не відчиняли понад місяць, а як відкрили то... підпал. Щось ви мутите. Як на мене то, або дебілізм, або проста некомпетентність. Що ти чоловіче робив 2 місяці? Хто тебе розбере. Я скаду так: не пиняйте на когось, хлопці, якщо в самих голів нема.
ЛІСОВА ОХОРОНА РУДНИ Показати IP 20 Січня 2015 18:54
1.01.2015 в першій половині дня в урочищі Дуброва між Колківським та Рудниківським лісництвами головний лісничий даного лісгоспу Байцим С В в групі ще з чотирьох жителів с.Рудники застрелили самицю оленя. В одну підводу погрузили вбитого звіра притрусивши сіном а другою поїхали самі в сторону Рудник.Нажаль за той короткий термін який Байцим працює це не перший застрелиний ним звір.Коли припинятся безкарні дії тієї людини яка б мала стояти на сторожі Волинського лісу.Чого його покривають?Хто стоїть за ци усім???????????????????
длг до ЛІСОВА ОХОРОНА РУДНИ Показати IP 20 Січня 2015 20:37
коментар було видалено
управа Показати IP 20 Січня 2015 22:17
СОРОМ !!!! Розумні зрозуміють для чого і чому це ****** ***** так нахабно бреше...регулярно себе "піарити" - низько.. сам собі вирішив що він "ДИРЕХТОР" і керуууууууууує, про передачу основних, яким чином??? коли людина на лікарняному? а готель замки зірвали для інвентаризації???!!!! - "сливу заливаєте" там кожен вечір і дивно що без громадськості, без ТБ, без місцевої влади, самооборони...туди їх не запрошуєте? Тай жити за державний кошт теж вже сподобалось... ввійшов в кураж... Та може про себе трішки розповів би , хоча чому змінив прізвище та імя? порядній людині нема чого приховувати... а з своїм дружком - єгрем бокієм на браконьєрці ??? що нема що їсти чи адреналін?
до управа Показати IP 21 Січня 2015 10:18
Орися це ти ?Ти краще розкажи як роги наставляла своєму чоловіку з Шпоруком,про ще вже всім давно відомо.Не соромно порядних людей підставляти,коли при Шпоруку ти з чоловіком отримувала 6,5 тисяч зарплити.А де з Шпоруком поділи 800тисяч,теж розкажи людям.Шпорук шість років розтрачував державні гроші а його тут ще захищають?І куди дивиться прокуратура?
всезнайко до до управа Показати IP 22 Січня 2015 07:17
коментар було видалено
інтелігент до" до уп Показати IP 21 Січня 2015 21:38
коли людям немає що сказати,а виховання не вистачає,то в хід ідуть істеричні тези про зраду і те,я ка жінка б..., а чолові сво... А ле тут, як на мене не та тема. Тут іде мова інше. от читаю, що за те, що жінка не згідна з роботою нового керівництва, її звільнили. Можеб про це варто сказати. Це що за логіка? Що за політика нова? Може ми повернемося до "ворогів народу"? А якщо будуть такі "до управа" то н тільки таке буде. Адже такі люди готові спаплюжити всі і вся. І себе не возвеличать і когось і вбруд вженуть. СОРОМ
... Показати IP 22 Січня 2015 13:36
3 місяці на лікарняному- цікаво а що Шпорук лікує. Останню звивину врятувати хоче. З ним розірваний контракт,який може бути лікарняний. І я не думаю що теперешній директор піариться,просто хоче щоб нічого не було скрито. Хай знають люди як воно є,а не так як Шпорук все ховав.
лісник Показати IP 22 Січня 2015 16:34
шпорук роботою не займався він думав де взяти гроші щоб переоформити їх на закупівлю кормів для звірів а фактично гроші клав на карман корма по бугалтерії списував з танькою і кінці в воду.а друге що шпорука цікавело це ублажати танюху разом з горисею. ось і вся робота шпорука на посаді дирехтора.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus