USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Екскерівник служби геодезії, картографії і кадастру на Волині сплатить 50 тис. через незаконне звільнення працівника

25 Березня 2021 07:20
Екскерівник Державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру, винний у незаконному звільненні працівника, відшкодує відомству завдану шкоду.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині.

Вишгородський районний суд Київської області задоволив позов Волинської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру та Головного управління Держгеокадастру в області до колишнього керівника відомства про стягнення з нього у порядку регресу понад 50 тис. грн матеріальної шкоди, завданої у зв’язку із незаконним звільненням працівника.

Правовими підставами пред’явлення позову стали норми Кодексу законів про працю України, відповідно до яких службова особа, винна в незаконному звільненні працівника, зобов’язана покрити шкоду, заподіяну установі у зв’язку з оплатою цьому працівникові часу вимушеного прогулу.

Такий обов’язок покладається, якщо звільнення здійснено з порушеннями закону або якщо власник чи уповноважений ним орган затримав виконання рішення суду про поновлення на роботі.

Суд задоволив позов прокуратури, відтак із експосадовця буде стягнуто шкоду, завдану відомству його незаконними діями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 25 Березня 2021 08:37
Можна подумати, це поодинокий випадок... Якби прокуратура працювала, а не заробляла, то таких рішень була б маса. І незаконних звільнень було б у рази менше, бо кожен керівник подумав би, чи варто звільняти просто так працівника, якщо за такі забаганки самому ж прийдеться платити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus