USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Екскерівників двох військкоматів на Рівненщині судитимуть за побиття підлеглого

24 Січня 2024 14:10
Колишній Рівненський обласний військком та начальник районного ТЦК підуть під суд. Справа стосується побиття підлеглого, незаконного збагачення і не тільки.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора в середу, 24 січня.

Розслідування справи проти скандальних керівників обласного та районних Рівненських ТЦК і СП завершили. Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт.

Військові звільнені із займаних посад і зараховані у розпорядження. Наразі вони перебувають під вартою.

Нагадаємо, в кінці липня 2023 року правоохоронці затримали керівників обласного та районного військкоматів у Рівненській області, причетних до побиття підлеглого. Обласний військком завдав підлеглому кілька ударів битою, принижував і повчав його, оскільки дізнався, що солдат співпрацює із правоохоронними органами.

Читати ще: Били та ставили на коліна військового, бо хотів доповісти про порушення: подробиці затримання військкомів на Рівненщині

Таким чином він намагався з’ясувати, чию саме протиправну діяльність солдат хотів викрити. У той час, коли посадовець бив військового, це фіксував на камеру його колега – начальник районного ТЦК та СП.

Згодом правоохоронці встановили, що останній вживав психотропні речовини та здійснював їх збут. Під час обшуків було виявлено та вилучено зіп-пакети з амфетаміном загальною вагою 11 г, відеозапис, знаряддя побиття солдата та інші речові докази.

Також під час слідства встановили, що обласний військком володіє незадекларованими статками. Серед них – два вантажні автомобілі, земельні ділянки та недобудований готель на гірськолижному курорті у Карпатах.

Загальна сума незаконного збагачення сягнула понад 52 млн гривень. У грудні 2023 року майно заарештували та передали в АРМА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
2KG Показати IP 24 Січня 2024 15:16
Де ділося?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus