USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

На Закарпатті військком змушував солдатів будувати йому будинок: у нього знайшли одяг з емблемами РФ

2 Серпня 2023 18:04
ДБР продовжує перевіряти діяльність територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, оскільки їх ефективна робота стає надзвичайно важливою в умовах війни. Поточні результати перевірок свідчать, що деякі посадовці військкоматів нехтують своїми прямими обов’язками по службі та заради власної наживи створюють передумови для шкоди національній безпеці.

Так, працівники ДБР виявили, що військовий комісар одного з районів на Закарпатті, які народився та навчався на території рф, змушував вмотивованих та патріотичних підлеглих будувати йому маєток, інформують у пресслужбі відомства.

З початку березня цього року за наказом начальника одного з відділів Ужгородського районного територіального центру комплектування та підтримки солдати замість служби проводили будівельні роботи на його маєтку.

1 серпня 2023 року на місці будівництва, а також в помешканні та робочому кабінеті фігуранта працівники ДБР провели низку обшуків. На будівництві були виявлені троє солдатів, які виконували будівельні роботи. Вони вже дають показання слідству.

Також під час обшуків було вилучено 3,5 тис. доларів США, атрибутику російської федерації (монети, документи про здобуття освіти в рф), одяг з емблемами СРСР та рф, посвідчення офіцера МО СРСР, а також значки, кокарди і навіть георгіївська стрічка.

Читати ще: Затримали головного військкома Рівненщини: є відео його знущань над підлеглим, – ЗМІ

ДБР у взаємодії з Нацполіцією повідомило начальнику одного з відділів Ужгородського районного територіального центру комплектування та підтримки про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Розслідування триває, проводяться невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, 23 липня на Ставці головнокомандувача Президент Володимир Зеленський дав термінове доручення створити комісію під керівництвом першого заступника міністра оборони України генерала Павлюка разом із правоохоронним блоком та разом із НАЗК для перевірки всіх воєнкомів в усіх регіонах України, щоб вони «не ганьбили нашу державу і пам’ять героїв, які гинуть на фронті».

За словами Зеленського, попередні результати перевірки віськкомів виявились невтішними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Василь Показати IP 2 Серпня 2023 18:23
"результати виявились невтішними..." В умовах воєнного часу практикувались розстріли з конфіскацією майна навіть з родичів,яке не могли пояснити.Такі речі практикує навіть сьогодні Китай.Можливо.щось потрібно примінити і в нас.Одні гинуть за Україну,а дехто жирує на біді.Без адекватного покарання всіх підряд незважаючи на ранги буде біда.Нас постійно тикають носом в наше гімно-ми ніяк не реагуємо на злочини системи управління.З показових арештів получилаль булька .
Мажино до Василь Показати IP 4 Серпня 2023 10:38
Ворон ворону око не виклює
Таки так Показати IP 2 Серпня 2023 19:15
А чому їх не бачили торік, або ще раніше?
1 до Таки так Показати IP 3 Серпня 2023 10:25
Краще ховалися
Сергій Показати IP 2 Серпня 2023 19:21
Там кожен воєнком такий,гребуть гроші лопатою!
1 Показати IP 2 Серпня 2023 20:58
Як пафосно звучить - патріотично вмотивовані патріоти будували будинок..і далі б будували,якби влада не вирішила спасати свою репутацію компанією проти воєнкомів. Невже лише через півтора роки війни стало відомо чим займаються воєнкоми?! Всі все знають, хто гуманітарку краде, хто в час війни стадіони ремонтує і тд, все всіх влаштовує, до певного часу
Правда Показати IP 3 Серпня 2023 07:47
Типовий "совітський офіцір" і таких на жаль більшість,майже у всіх ТЦК.То хто їх туди призначав???Єдиний вихід-звільнити всіх без пенсії,а комплектувати зовсім по іншому принципу,можливо навіть цивільними.
Вася Показати IP 16 Жовтня 2023 21:50
Воєнком мав вдома рашистську фашистську стрічку і символіку рф і срср)) і звичайно, що займався саботажем і підривом обороноздатності України. Але цікаво, а що це гімно не проходило попередньої перевірки в СБУ перед призначенням на посаду??? А на поліграфі? І по яких критеріях міноборони і генштаб підбирають кадри на керівні посади в армії?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus