USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Експерти пояснили, чому Путін оголосив про закінчення часткової мобілізації

15 Жовтня 2022 10:17
Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що оголошення про закінчення часткової мобілізації в Росії було зроблено для того, щоб звільнити бюрократичну пропускну здатність для звичайного осіннього призову і створити умови кращої підготовки для осінніх призовників.

Про це інформує УП з посиланням на ISW.

Російський президент Володимир Путін оголосив, що часткова мобілізація закінчиться приблизно через два тижні – у той час, коли має розпочатися відтермінований осінній призов.

14 жовтня Путін заявив журналістам, що «нічого додаткового не планується» і що «часткова мобілізація майже завершена».

Читати ще: Зараз немає потреби, а там видно буде: Путін зробив цинічну заяву про масовані удари по Україні

Путін оголосив, що з 220000 осіб, які були мобілізовані після його наказу від 21 вересня, 35000 вже перебувають у російських військових частинах, а 16000 – у частинах, які «виконують бойові завдання».

Президент РФ також окреслив підготовку, яку нібито проходять ці мобілізовані: 5-10 днів «первинної підготовки», 5-15 днів навчання з бойовими частинами, «потім наступний етап – вже безпосередньо у військах, які беруть участь у бойових діях».

Читати ще: Кремль «заспокоює» своїх прихильників ракетними ударами по Україні, – ISW

За даними інституту, навіть 10 днів навчання, яке можуть отримати мобілізовані, найімовірніше, не складаються з фактичної бойової підготовки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus