USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Експрацівник ЦРУ отримав 40 років увʼязнення – він злив найбільше секретних даних в історії США

2 Лютого 2024 23:31
У США засудили колишнього співробітника ЦРУ Джошуа Шульте до 40 років увʼязнення через найбільший злив секретних даних в історії агентства і США.

Про це пише Бабель з посиланням на ВВС.

Шульте працював програмістом у Центрі кіберрозвідки ЦРУ з 2012 до 2016 року і, згідно з висновками слідства та суду, таємно копіював хакерські програми, якими користувався. Звільнившись, у березні 2017 року Шульте передав секретну інформацію агентству WikiLeaks – нібито для того, щоб помститися колишнім роботодавцям. Це призвело до найбільшого в історії США витоку даних – його назвали Vault 7 («Сховище 7»). Тоді в загальному доступі опинилися майже 10 тисяч файлів і документів, які зберігалися в відділі кіберрозвідки ЦРУ у Вірджинії.

Читати ще: Підозрюваному у витоку документів Пентагону висунули офіційні звинувачення

У межах зливу Vault 7 стало відомо, як ЦРУ стежило за іноземними урядами, зокрема за виборами президента Франції у 2012 році. Також було описано методи, які ЦРУ використовувало для потужних кібератак – деякі з них розробляли в інших країнах, серед яких WikiLeaks особливо виділило росію. Тоді WikiLeaks стверджувало, що ці кіберметоди й шкідливі програми ЦРУ використовує, щоб заплутати розслідування і видати свої кібератаки за чужі.

У злитих файлах Шульте були віруси, трояни та інші хакерські програми, за допомогою яких ЦРУ зламували, наприклад, мобільні телефони терористів або іноземних політиків і перетворювали їх на підслуховувальні пристрої. Прокуратура просила для Шульте довічного увʼязнення, стверджуючи, що колишній співробітник ЦРУ причетний до найруйнівнішого витоку секретної інформації за всю американську історію.

Читати ще: У США покарали 15 офіцерів, причетних до зливу таємних документів

Джошуа Шульте визнавали винним у шпигунстві та інших злочинах за підсумками різних судових процесів уже тричі: у 2020, 2022 і 2023 роках, але тільки зараз суддя окружного суду США Джессі Фурман призначив йому тюремний термін.

Крім того, Шульте засуджено за зберігання дитячої порнографії. Згідно з матеріалами суду, під час обшуку в його квартирі знайшли десятки тисяч файлів із дитячою порнографією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus