USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

У США покарали 15 офіцерів, причетних до зливу таємних документів

12 Грудня 2023 23:41
П’ятнадцять офіцерів ВПС Національної гвардії США були покарані за те, що вони не зупинили свого молодшого колегу – військовослужбовця Національної повітряної гвардії США Джека Тейшейру та не запобігли оприлюдненню секретних документів в Інтернеті.

Про це передає Укрінформ з посиланням на BBC.

У звіті ВПС сказано, що офіцери «знали про його розвідувальну діяльність, але не змогли його зупинити».

Однак у ньому також сказано, що жоден з його керівників не знав у повному обсязі про онлайн-діяльність Тейшейри.

Прокурори підтвердили, що Тейшейра опублікував десятки секретних документів в Інтернеті, що стало одним з найбільших витоків розвідувальних матеріалів у США впродовж останніх років.

На момент арешту у квітні Тейшейрі був 21 рік. Він працював молодшим спеціалістом з операцій кіберзахисту у 102-му розвідувальному відділі ВПС Національної гвардії США.

Згідно зі звітом генерального інспектора ВПС, який був оприлюднений у понеділок, керівникам підрозділу було відомо про чотири випадки «сумнівної діяльності» Тейшейри, пов’язані з його доступом до секретних матеріалів.

Також, декілька офіцерів знали про інші інциденти, йдеться у звіті, але вони не повідомили про них через належні канали, побоюючись, що співробітники служби безпеки будуть «надмірно реагувати».

У звіті також йдеться про відсутність належного нагляду під час нічних змін, коли вночі на військовій базі працювала бригада з трьох осіб.

Нагадаємо, Федеральне бюро розслідувань 13 квітня оголосило про арешт у справі розслідування витоку секретної інформації з Пентагону, пов’язаної зокрема з військовими планами України. Джека Тейшейру називають лідером невеликої ігрової онлайн-групи, через яку стався витік секретних документів американської розвідки.

У Пентагоні попередили військових про неприпустимість доступу до конфіденційної інформації з несекретних веб-сайтів у зв’язку з витоком важливих документів. У травні суд окружного суду штату Масачусетс ухвалив залишити Джека Тейшейру під вартою до початку суду.

15 червня Тейшейрі висунули офіційні звинувачення, пов’язані з незаконним зберіганням та поширенням оборонних секретів США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus