USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ексректор СНУ використав адмінресурс», – Наталія Коцан розповіла, кого підтримає в другому турі виборів

21 Листопада 2019 15:26
Кандидатка у ректори СНУ Наталія Коцан розповіла, що у другому турі виборів ректора підтримуватиме Анатолія Цьося, оскільки він має великий авторитет серед викладачів. Натомість інший кандидат Ігор Коцан, який пройшов в другий тур, задля перемоги на виборах використовував тиск на викладачів за допомогою адмінресурсу.

Про це Наталія Коцан розповіла в коментарі Інформаційному агентстсву Волинські Новини.

Нагадаємо, 18 листопада, під час зустрічі з трудовим колективом Наталія Коцан зробила гучну заяву про те, що на зустріч з Ігорем Коцаном викладачів фактично «зганяли». Аби з’ясувати ситуацію, наступного дня провели збори викладачів, де в неї вимагали спростувати інформацію. В підсумку, у першому турі впевнену перемогу здобув проректор Анатолій Цьось, якого підтримало 518 осіб. Ексректор Ігор Коцан зайняв друге місце з 328 голосами. Тому відбудеться другий тур.

Наталія Коцан подякувала всім, хто допомагав їй та підтримав на виборах, а також розповіла, кого з кандидатів підтримає в другому турі.

«З двох кандидатів, які вийшли в другий тур, я підтримую Анатолія Васильовича Цьося. По-перше, голосування показало, що він має авторитет серед викладачів та працівників університету. По-друге, це порядна людина, яка нікому не робила підлості та не вела ніяких таємних домовленостей.

Щодо організації виборчого процесу, то тут прослідковується використання адмініресурсу, жорстка вертикаль влади на чолі з Ігорем Коцаном, яка простягається до деканів та проректорів, які фактично знаходяться у ручному управлінні. Щодо інших кандидатів та їхнього виборчого процесу, то все було демократично, дружня обстановка, ніхто ні з ким не ворогував, ніяких війн не вів», – зазначила кандидатка у ректори СНУ.

З її слів, під час виборів поблизу історичного факультету стояв бус, з якого агітували за Ігора Коцана. А в день тиші на одному з факультетів збирали студентів, закликаючи їх підтримати багаторічного очільника навчального закладу.

«У день тиші на юридичному факультеті збирали студентів. Це робив голова студентського самоврядування юридичного факультету Олександр Шум, який агітував за кандидата в ректори СНУ Ігора Коцана. Зокрема, це бачили викладачі, є свідчення студентів.

Також поблизу історичного корпусу в день виборів стояв бус, в якому знаходилися представники команди Ігоря Ярославовича: офіційний спостерігач Василь Подляшаник та водій Коцана Ігор Бойко. Ці дві людини разом зі студентами Софією Ройко та Віталієм Сніжком проводили агітацію серед студентів», - розповіла Наталія Коцан.

До слова, про підозрілу агітацію біля корпусу повідомив викладач СНУ Сергій Хомінський.
Наталія Коцан також повідомила, що після озвучення нею інформації в пресі, зокрема про заяву, що Коцан використовує адмінресурс, до неї зверталися завідувачі кафедр та деякі проректори, зазначаючи, що не будуть з нею співпрацювати, а деякі з них навіть не вітаються.

«Деякі факти я оголосила під час засідання виборчої комісії. Я говорила про тиск, який чинив на мене Сергій Валентинович Федонюк, також ми написали колективну скаргу, що один з проректорів, член виборчого комітету Наталія Павліха активно використовувала сайт університету для агітації за Ігоря Коцана. Після озвучення інформації в пресі до мене зверталися завідувачі кафедр та деякі проректори, зазначаючи, що не будуть зі мною співпрацювати», – резюмувала Наталія Коцан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Мирон Показати IP 21 Листопада 2019 16:41
Хто може голосувати за коцана, а такі самі тупаки, які бояться, що і до них доберуться.
Педро до Мирон Показати IP 22 Листопада 2019 00:54
Такі, які будуть голосувати і за савчука
До педро до Педро Показати IP 22 Листопада 2019 17:21
В савчука можна тільки повчитися як можна розвалити все за 5 років. За ньог хіба проголосують безголові, бездумні та нічого нетямлячі люди
Микола діамантова но Показати IP 21 Листопада 2019 18:26
Куди дивиться міністерство?
Педро до Микола діамантова но Показати IP 22 Листопада 2019 00:55
Дивиться на скорочення кількості вузів і викладачів
Аня Показати IP 22 Листопада 2019 11:20
Юридичний факультет агітував за Коцана?
Ще той артист Показати IP 25 Листопада 2019 22:42
Чепелюк хай підтримає і в другому турі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus