USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Електронну картку лучанина запровадять найближчим часом

17 Серпня 2018 10:38
У Луцькій міській раді завершують роботу над електронною карткою лучанина. Зі слів директора департаменту економічної політики Олександра Озіновича, вже найближчим часом буде оголошено конкурс на оператора, який і впроваджуватиме її в громадському транспорті обласного центру.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

«Спеціальна робоча група, яка працює над електронною карткою лучанина, вже виходить на фінішну пряму. Тому найближчим часом буде оголошено конкурс на оператора, який буде реалізовувати проект. Спочатку систему встановлять на комунальному підприємстві ЛПЕ. Коли вже всі тролейбуси забезпечать електронним обліком, то впроваджуватимуть електронну картку і в приватних перевізників», - пояснив Олександр Озінович.

Нагадаємо, раніше розповідали, що «картка лучанина» буде багатофункціональна, зокрема нею можна буде розрахуватися в тролейбусах, маршрутках, використовувати для безпеки в закладах освіти, для отримання адміністративних послуг у ЦНАПі, і над розширенням її функціоналу мають намір надалі працювати. Йшлося і про те, що електронна карта лучанина принесе користь не лише пільговикам, вона матиме низку переваг для кожного мешканця обласного центру, зокрема, дозволить економити на проїзді в громадському транспорті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 17 Серпня 2018 11:56
Прийдеться напевно вартість проїзду у деяких маршутках знижувати, після встановлення електронного обліку...
Справедливий до Анонім Показати IP 17 Серпня 2018 12:53
Якщо оплата за проїзд буде виключно (у чому я сумніваюсь) карткою - тоді так. Буде відслідковуватись пасажиропотік і т.д. Якщо діятиме паралельно оплата карткою і готівкою, то навряд.
яя Показати IP 17 Серпня 2018 13:44
Так вони ще вартість цього проекту, виготовлення карточок та вартість терміналів (чи апаратів, не знаю як вони називаються), іх обслуговування можуть включити в вартість тарифів. Це аналогічно, як КП "Водоканал" придбало нову програму по обліку спожитої води - тепер лучани повинні тиждень займатися тим, щоб повідомити показники лічильника, платити гроші за СМС. Кому це вигідно ? Звичайно підприємству (кошти на придбання програми, розширення штату, вартість телефонних витрат і т.д.). А підприємство комунальне, за це і ростуть тарифи . Яка морда дала дозвіл на це - знищити нормальний порядок проведення оплати, за надані послуги, який існував в місті понад 20 років. Вони питали про це лучан? На що дивляться правоохоронні органи. Треба наказувати тих, хто зробив шкоду для міста (матеріальну і моральну).
скептик Показати IP 17 Серпня 2018 14:21
картка лучанина - це фількіна грамота, яка не грунтується на нормах законодавства. з аналогічним успіхом можна запровадити картку жителя села Великі Зас"анці
лучанин Показати IP 17 Серпня 2018 17:39
Що за підхід... карта лучанина для кожного жителя.. Може хоч якийсь фільтр варто поставити..хоча б прописаний у Луцьку останні 30 років.. Мо ми так всі навколишні села які тут припаркувалися останні 5 років кормити будемо..да і нах на бюджет такий великий тягар з неплатників за проїзд..Підходьте з розумом.. В першу чергу луцьких !!! пенсіонерів ними обдарувати.. а потім усіх інших жителів хто підпадає під словосполучення корінний лучанин!! І без права передачі картки іншим особам!!! Бо буде базар ..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus