USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Емірати триматимуться на нафті, а українці – на землі, – начальник управління Держкомзему у Луцькому районі

13 Березня 2009 13:42
З нагоди професійного свята, у Луцькій райдержадміністрації відбулося привітання працівників земельних ресурсів. Про це 13 березня інформує репортер «Волинських Новин».
Окрім привітань з нагоди Дня працівника земельних ресурсів, місцеві чиновники зосередили увагу на проблемах та перспективах галузі.
Однією з проблем є законодавство, яке замість того, щоб спростити порядок оформлення документів, навпаки ускладнює цей процес.
Однак, є державна підтримка, яка стосується заліснення та залуження непридатних сільськогосподарських земель, – сказав начальник управління Держкомзему у Луцькому районі Микола Заїка.
У Луцькому районі, при розпаді СССР, рахувалося за колишніми колгоспами 400 гектарів лісових земель. За останні 3-4 роки понад 300 гектарів «неякісних» земель залужено, – розповів він. Якщо в цьому році ми заліснимо 50-60 гектарів, то це буде дуже високим показником для району.
Пріоритетами управління на 2009 рік стануть, як і по всій Україні,  – завершення видачі держактів замість сертифікатів, у нас їх практично видано уже 98%, – розповів у коментарі «ВН» чиновник.
Також, одним з важливих моментів стане наповнення бюджетів від промислових об’єктів. Є напрямок розробити нову грошову оцінку земель населених пунктів, оскільки наразі занижена ціна земельного податку, коли за сотку платиться 2-3 гривні, – продовжив пан Заїка. Уже до кінця цього року земельний податок нараховуватимуть за новими цінами, – запевнив він.
 
Довідково:
Загальна площа земель Луцького району станом на 1 січня 2009 року становить 97,3 тисяч гектарів. На Волині у сфері землевпорядкування працює приблизно тисяча фахівців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Безземельний Показати IP 13 Березня 2009 15:00
Емірати триматимуться на нафті, а українці – на землі, – особливо начальник управління Держкомзему у Луцькому районі - Микола Олексійович Заїка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus