USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Енергозбереження може окупатися за 2-3 роки, коли є енергоаудит?

26 Лютого 2009 10:31
Директор комунального підприємства «Волиньенергософт» Василь Дутко розповів про діяльність своєї структури у галузі енергозбереження під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та енергозберігаючих технологій, – повідомляє 25 лютого репортер «Волинських Новин».
 
Пан Дутко розповів, що «Волиньенергософт» минулоріч приступив до здійснення робіт з енергоаудиту, для чого було закуплено відповідне обладнання, створено інші умови. За словами Василя Дутка, процедуру енергоаудиту пройшли обласна дитяча лікарня та обласна психіатрична лікарня.
 
У середньому, щоб належно обстежити об’єкт, необхідно 3 місяці. Пан Дутко переконаний, що, якби заходи з енергозбереження впроваджувалися згідно з результатами енергоаудиту, то вони би окуповувалися протягом 2-3-х років. Всього у підрозділі «Енергоцентр» підприємства «Волиньенергософт» працює 6 фахівців. Василь Дутко проінформував, що у цьому році планується здійснити енергетичний аудит у всіх обласних бюджетних установах.
 
Також Василь Дутко вважає, що на великих підприємствах і установах Волині потрібні енергоменеджери, які би кваліфіковано розбиралися у питаннях енергозбереження та дотичних проблемах.
 
Голова депутатської комісії Юрій Єлева висловив здивування, чому більшість звіту «Волиньенергософту» займає інформація щодо Шацького району. «Запланували чуть не у кожний курник енергозбереження...» – сказав пан Єлева. На його думку, краще у кожному районі зробити пілотні проекти у окремих школах, лікарнях та інших об’єктах. Василь Дутко відповів, що програма щодо енергозбереження у Шацькому районі є пілотним проектом. На основі досвіду цього району будуть вироблені пропозиції щодо програми на обласному рівні. Пана Дутка підтримав і начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА Микола Кучеренко.
 
Члени профільної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу та енергозберігаючих технологій вирішили, що варто до обласної програми з енергозбереження внести зміни та «Волиньенергософту» варто розробити методику навчання енергоменеджерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus