USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ердоган анонсував посольство Туреччини у Східному Єрусалимі

18 Грудня 2017 07:20
Президент Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина має намір відкрити посольство в Східному Єрусалимі на виконання рішення Організації ісламського співробітництва (ОІС) визнати Східний Єрусалим столицею Палестини.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

"Ми вже оголосили Східний Єрусалим столицею палестинської держави, але ми не змогли відкрити наше посольство там, тому що в даний час Єрусалим знаходиться під окупацією. Із божою допомогою ми відкриємо там наше посольство, - сказав Ердоган, виступаючи на зустрічі правлячої Партії справедливості та розвитку.

Нагадаємо, Єгипет вніс у Раду Безпеки ООН проект резолюції, що висловлює "глибоке розчарування нещодавнім рішенням щодо статусу Єрусалима". У документі міститься пункт про те, що будь-які рішення, які натякають на зміну статусу Єрусалима, не мають юридичної сили та мають бути скасовані.

На початку грудня президент США Дональд Трамп оголосив про визнання Єрусалима єдиною столицею Ізраїлю та заявив про намір перенести до цього міста посольство США, що досі перебувало в Тель-Авіві. Рішення Вашингтона викликало хвилю обурення та осуду в арабському світі, а також спричинило сутички між палестинцями та ізраїльськими силовиками, внаслідок чого загинуло кілька людей.

ЄС заявив, що не змінюватиме своєї позиції щодо Єрусалима.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus