USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Тисячі палестинців протестують проти рішення Трампа щодо Єрусалиму

7 Грудня 2017 14:19
Палестинці на Західному березі річки Йордан вийшли на протести проти рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, повідомляє Дзеркало тижня з посиланням на AP.

В ніч на четвер палестинці, протестуючи проти рішення Вашингтона, вимкнули вогні на головній різдвяній ялинці в місті Віфлеєм. Також були закриті освітні установи і магазини.

Лідер Палестини Махмуд Аббас заявив про те, що таке рішення Трампа суперечить нормам міжнародного права.

"Оголошення про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю порушує міжнародні резолюції та угоди, а також суперечить консенсусу, що існує у багатьох держав світу", - сказав Аббас.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп оголосив про рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. У середу, 6 грудня, американський президент доручив Державному департаменту почати роботу по перенесенню посольства з Тель-Авіва до Єрусалиму.

Під час передвиборної кампанії Трамп обіцяв визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, а також перенести американське посольство до цього міста. У січні США та Ізраїль почали переговорний з цього питання.

Лідери арабських і низки інших держав світу розкритикували цю ініціативу Трампа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus