USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Естонія передала Україні меч вікінгів, родом із Волині

13 Травня 2016 10:48
Делегація від Міністерства культури України 13 травня доставить артефакт в Київ.

Естонія передала в четвер представникам України конфіскований на естонсько-російському прикордонному пункті Лухамаа древній меч епохи вікінгів, - інформує Кореспондент.

Як повідомив посол України в Естонії Віктор Крижанівський, делегація від Міністерства культури України 13 травня доставить артефакт до Києва.

Нагадаємо, що меч був виявлений в грудні 2015 року працівниками податково-митного департаменту Естонії під час огляду одного з вантажних автомобілів на кордоні. У водія з Білорусі не було дозволу на транспортування раритету.

Під час експертизи з’ясувалося, що мечу близько тисячі років, на аукціонах він коштує не менше 17 тисяч євро.

Відповідно до перших висновків фахівців з департаменту з охорони пам’яток старовини Естонії, зброя X-XI століття була знайдена, швидше за все, на півночі Росії. Тому Естонія планувала повернути знахідку в РФ.

Однак пізніше Україна заявила, що меч був виявлений у Волинській області та незаконно переправлений на чорний ринок в Росію.

Естонські фахівці пристали на українську версію, і меч вирішили передати Києву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Перемога Показати IP 13 Травня 2016 13:18
Копач знайшов, продав беларусу,зловили бульбу,вернули,тепер минкульт продасть,тим же шведам. При чому тут волинь,украiна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus