USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ФБР розшукує українських хакерів

23 Квітня 2009 13:39
Британська газета The Financial Times учора повідомила, що ФБР США і поліція Великобританії ведуть розшук злочинної групи із шести хакерів, які діють на території України. Про це 23 квітня повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією видання, вони атакували 1,9 млн комп’ютерів, що належать сотням великих корпорацій і 77 урядовим відомствам по всьому світу. Як пише Корреспондент, створена ними мережа таємно контрольованих комп’ютерів, так звана бот-мережа, стала найбільшою в історії Інтернету.
Зараження комп’ютерів здійснювалося двома способами: відправкою електронної пошти з вірусами на особисті та корпоративні адреси, а також зараженням сайтів, при заході на які відвідувач мимоволі завантажувати на свій комп’ютер шкідливий код, що передає хакерам конфіденційні дані.
Крім того, пише видання, проводилися атаки, при яких велика кількість комп’ютерів в один і той же час намагалися встановити контакт із комп’ютерними системами компанії або країни, що призводило до глобальних збоїв. У результаті таких дій у травні 2007 року перестали працювати більшість урядових сайтів Естонії.
Як повідомляється, за інформацією слідства, тільки у Великобританії в результаті хакерських атак було розкрито комп\'ютери 500 компаній і декількох урядових організацій.
У США хакери зуміли отримати доступ до деяких секретних документів урядових установ та органів місцевої влади. Як повідомила прес-секретар УБОЗ Олена Мельник, українським правоохоронним органам поки що нічого не відомо про цю злочинну групу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus