USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фест «На хвилях Світязя» цьогоріч пройде під патронатом бютівця і комуніста

3 Червня 2009 18:37
Міжнародний студентський фестиваль української естрадної пісні «На хвилях Світязя» у 2009 році відбудеться з 5 по 8 липня. Про це 4 червня інформують «Волинські Новини».
 
Щороку на мальовничих берегах найбільшого в Україні озера Світязь, що на Волині, відбувається  фестиваль української естрадної пісні «На хвилях Світязя». Неповторний природний ландшафт, екологічно чиста місцевість, краса природи, благодатний клімат, ласкаве сонце, цілюща вода озера Світязь дали поштовх на ідею проведення фестивалю-конкурсу української естрадної пісні. Цього року організатором фестивалю виступає Волинський національний університет імені Лесі Українки, – повідомили в інформаційному центрі вишу.
 
Неповторність фестивалю полягає в тому, що вперше в Україні зроблено крок до поєднання сучасної студентської естрадної пісні з народними звичаями, обрядами і святами. Заключний гала-концерт лауреатів фестивалю та переможців щороку вплетений у фольклорне масове свято Івана Купала і перетворюється у дійсно всенародне свято, на якому присутні десятки тисяч людей різних вікових категорій зі всієї України та сусідніх держав.
 
Своєрідність фестивалю ще й у тому, що на відміну від інших пісенних фестивалів всі учасники, незалежно від того, яку державу вони представляють, обов’язково є студентами та виконують пісню українською мовою.
 
Фестиваль проводиться під патронатом заступника Голови Верховної Ради України Миколи Томенка, депутата ВРУ Адама Мартинюка, голови Волинської обласної державної адміністрації Миколи Романюка та Президента радіокомпанії України Віктора Набруска.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus