USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фестивалі, Дні кварталів та арттерапія: культура та духовність волинян – серед пріоритетів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

12 Липня 2019 11:05
Велику увагу протягом усіх восьми років діяльності Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» приділяє розвитку культури та духовності волинян. Це й сприяння у проведенні різноманітних фестивалів, мистецьких виставок, оновлення книжкових фондів луцьких бібліотек, безплатні перегляди вистав у Волинському обласному музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка, а також проведення свята мікрорайонів.

Зокрема, у рамках програми «Культура і духовність» Фонд Ігоря Палиці традиційно підтримує проведення фестивалів - «Стравінський і Україна», «Поліське літо з фольклором», «Ніч у Луцькому замку», «Шопенівська весна», які,безперечно, є візитівки нашого краю, інформують у пресслужбі Фонду.

Багато цікавих творчих особистостей об’єднав проект Фонду «Арт-галерея». Так, в Арт-галереї до уваги поціновувачів мистецтва було представлено унікальну колекцію кованих робіт Віктора Семенюка, картини школи Василя Парахіна, Оксани Ядчук-Мачинської, Володимира та Ярослава Жупанюків, Юлії Гетьман, Наталки Градиської тощо. Також проводились освітні семінари, соціальні конференції, мистецькі майстеркласи.
Спільний проект Творчої студії Наталії Журавльової та Фонду Lutsk Junior Theatre, який функціонував протягом 2018 року, дав поштовх до популяризації театрального мистецтва серед дітей та молоді. А дітям з особливими потребами, до яких найбільш трепетне ставлення, Фонд вже п’ятий рік поспіль надає можливість проходити арттерапію, яку проводить громадська організація «Зірка надії». Фонд не залишається осторонь і національно-патріотичного виховання. Перші вишиванки та фотоальбоми «Наше малятко» отримали батьки 14 тисяч новонароджених лучан безпосередньо у пологовому будинку.

Справжнім святом стали безплатні перегляди вистав у Волинському обласному музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка, що їх час від часу організовує Фонд. Тисячі глядачів мали змогу насолодитися класикою національної і світової драматургії. Фонд купував музичні інструменти та сценічні костюми для музичних шкіл Луцька, оновив книжковий фонд та оснастив технікою бібліотеки, підтримував мистецькі заходи музеїв.

А задля відзначення найактивніших лучан, які щоденною працею роблять значний внесок у розвиток міста, Фонд влаштував свято мікрорайону. «День кварталу» – це проект, який об’єднав родину, друзів, сусідів. День свого мікрорайону відзначили мешканці 40-го, Вересневого, 33-го, ЛПЗ, Привокзального, Кічкарівки, Дубнівської. Для гостей свята організували цікаві майстеркласи, спортивні змагання, виступи аматорських колективів та відомих музикантів, смачний куліш від волинських козаків, розіграш цінних подарунків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus