USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Філарет заклав капсулу у фундамент нового храму у Луцьку

20 Червня 2016 13:00
Предстоятель УПЦ КП патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заклав капсулу у фундамент храму. Про це повідомляє «Волинська правда».

По прибутті до Луцька, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив і заклав капсулу у фундамент майбутнього храму на честь Преподобного Іова Почаївського, що нині зводиться на бульварі Дружби Народів. Священнослужителі і вірні УПЦ КП заздалегідь чекали на предстоятеля, серед них був і настоятель парафії Преподобного Іова Почаївського священик Олександр Вронський. Після закладання капсули патріарх Філарет звернувся до присутніх зі словом проповіді, привітавши їх зі святом Трійці – днем Зішестя Святого Духа на апостолів та з закладанням капсули у фундамент майбутнього храму.

«Доказом дії благодаті Святого Духа є побудова ось цього храму, будівництво усіх тих храмів, які були збудовані у часи Незалежної України. Ми пам’ятаємо, як у часи державного атеїзму нищилося все святе і, здавалося, цю безбожну систему перемогти було неможливо. Але ті, хто вірив і мав благодать Святого Духа був переконаний, що прийде час, коли Господь переможе, і ми дожили до цього часу. І це ж саме можна сказати щодо теперішньої війни на сході України. Хто переможе у цій війні? Переможе правда, бо неправда перемогти не може. Тому що Бога ніхто не може перемогти, а правда – із Богом. А оскільки правда на боці України, то і перемога буде наша, і незабаром прийде ця перемога. І святкуючи пам`ять зішестя Святого Духа ми повинні утверджуватися у нашій вірі», - сказав патріарх Філарет.

Потому, патріарх Філарет прибув до Свято-Троїцького кафедрального собору, де його зустріли священики і вірні УПЦ КП Волині. Патріарх у співслужінні митрополита Луцького і Волинського Михаїла, вікарія Волинської єпархії УПЦ КП єпископа Володимир-Волинського Матвея та духовенства відслужив короткий молебень.

Патріарх Філарет також привітав вірян з престольним святом кафедрального собору Волинської єпархії та уділив їм своє предстоятельське благословення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Прокол Показати IP 20 Червня 2016 13:37
Єпитрахиль та омохвор чому не наділи на Предстоятеля? Так нечасто у Луцьку і не по- людську. Ото сввита- в рота загляда а те що тра не робить. Слава Богу! Розквіт Украіні. Героям добре сумління і подвиг!
До ВН Показати IP 20 Червня 2016 13:41
А чому" філарет заклав...? Вірно " патріарх філарет заклав... І далі що заклав."
Ринго Показати IP 20 Червня 2016 18:43
Шо ще один храм ? 15 років не можемо для своїх дітей добудувати 27 школу а храми виростають як гриби після дощу. У нас нема майбутньго - ми приречені -амінь.
Лол Показати IP 21 Червня 2016 11:19
Нужно построить зиккурат
000 Показати IP 23 Червня 2016 16:21
хай грошей дасть ,а капсули закладати мастаки, люд збудує!!!! головне втовкти де і який патріархат, а далі люди будуть сваритися і будувати одне одному як на зло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus