USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Фільм про видатного волинянина покажуть у 120 країнах

16 Лютого 2015 10:15
Презентація фільму «Ігор Павлюк: Між Бугом і Богом» нещодавно відбулася в Україні, у Луцьку зокрема.Фільм створений Волинською телерадіокомпанією. Про це інформує УЛГ.

Режисер фільму - Марія Андрушко. Уже готова також англійська версія фільму. Незабаром його покажуть у 120 країнах світу.

Як повідомляє видання Золота пектораль, Ігор Павлюк – лауреат Народної Шевченківської премії («Залізний Мамай»), всеукраїнських літературних премій імені Василя Симоненка, імені Бориса Нечерди, імені Маркіяна Шашкевича, імені Григорія Сковороди, міжнародної літературної премії імені Миколи Гоголя «Тріумф», лауреат премії англійського ПЕН-клубу.

Працює в Інституті літератури імені Тараса Шевченка НАН України, професор Львівського національного університету імені Івана Франка, доктор наук, член редколегій багатьох знакових літературно-мистецьких і наукових часописів, Голова журі літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша, учасник багатьох міжнародних літературних фестивалів, зустрічей і презентацій, зокрема Естонії, Грузії, Росії, Білорусі, Польщі, Туреччині, Ірландії, Пакистані, Англії, США, один із лідерів світового топ-опитування про українських поетів.

Ігор Павлюк відчуває відповідальність за всі провини людства і прагне об’єднати всіх на цій планеті, розуміючи, що мир має перемогти. А поезія — це інструмент до цього. Саме таку думку про волинянина поширили британські ЗМІ після презентації англомовної книги Ігоря Павлюка у Лондоні та Оксфордському університеті.

Написане ним уже сягає кількох томів. Твори поета перекладені російською, білоруською, польською, англійською, латинською, болгарською, французькою, японською й іншими мовами. Він бажаний у літературних колах світу. І таку поезію варто підтримувати, бо поширення найкращих здобутків української культури — завдання України, яка прагне до європейського простору.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus