USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фільм волинянина Олеся Саніна покажуть у 600 кінотеатрах США

20 Березня 2022 06:41
У понад 600 американських кінотеатрах 45 штатів вийде в прокат історична драма «Поводир» відомого українського режисера, волинянина Олеся Саніна. Це небачений досі масштаб показу українського кіно у США.

Усі кошти, виручені за квитки, та пожертвування під час показів спрямують на допомогу Україні та українським біженцям. Про це з посиланням на Держкіно інформує Україна молода.

Повернути фільм на екрани допомогли професор та керівник Українського кіноклубу Колумбійського університету Юрій Шевчук і президент Human & Civil Rights Organizations of America Маршал Строс. У співпраці з режисером Олесем Саніним та продюсером Максимом Асадчим (Pronto Film) 13 березня вони показали «Поводиря» у кінотеатрі Salem Cinema у містечку Сейлем (штат Масачусетс).

Показ, що зібрав дві зали глядачів, відвідали губернатор штату Масачусетс Чарлі Бейкер, член Конґресу США Сет Молтон та інші американські політики.

Після такого успіху фільм підхопили американські ЗМІ, низка голівудських компаній безкоштовно запропонувала свої послуги з промоції та дистрибуції, а кількість сеансів фільму зростає в геометричній прогресії: кожного дня все нові кінотеатри США та Канади долучаються до ініціативи.

Історична драма «Поводир» вперше вийшла на екрани у 2014 році, одразу після Революції Гідності, та зібрала рекордний на той час бокс-офіс. Стрічка про американського хлопчика, що супроводжує сліпого кобзаря Україною в роки колективізації та Голодомору, представляла Україну на «Оскарі» та багатьох міжнародних кінофестивалях.

У головних ролях – Станіслав Боклан, Антон Святослав Грін, Сусана Джамаладінова (Джамала), Денніс Джефрі Баррелл, Олександр Кобзар, Олег Примогенов.

Режисер – Олесь Санін. Сценаристи – Олесь Санін, Ірен Роздобудько, Олександр Ірванець, Пол Волянський.

Оператор-постановник – Сергій Михальчук, який, до слова, як і Олесь Санін, родом з Луцька.

Художники-постановники – Сергій Якутович, Владлен Одуденко. Продюсери – Олесь Санін, Ігор Савиченко, Максим Асадчий.

Стрічку створено компанією Pronto Film за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Сьогодні творці фільму, як і всі українці, долучилися до руху опору російській агресії. Продюсерський склад Pronto Film займається логістикою поставок з Європи. Оператор Сергій Михальчук документує роботу українських військ на передовій. Не забувають митці і про творчий фронт.

Читати ще: Зруйновані людські долі і міста на світлинах кінооператора з Луцька

Нова спільна робота Олеся Саніна, Сергія Михальчука та компанії Pronto Film – історична драма «Довбуш», що також створена за підтримки Держкіно, чекає своєї світової прем’єри на кінофестивалях та можливості зустрітися з глядачами у широкому прокаті після перемоги України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus