USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«У світі величезний інтерес до українського кіно». Олесь Санін завершує роботу над фільмом «Довбуш»

21 Квітня 2022 05:43
Історичний екшн "Довбуш" авторства українського режисера, волинянина Олеся Саніна може вийти в прокат за кордоном, а вже після війни – в Україні.

Про це він розповів під час брифінгу у Медіацентрі "Україна", пише 24 канал.

Олесь Санін повідомив, що роботу над стрічкою, яка мала вийти в українських кінотеатрах 12 травня, нині закінчують. Сам режисер працює зараз у Львові, до роботи долучається команда фільму з інших міст, зокрема з Миколаєва та Херсона.

Санін наголосив, що у світі існує величезний інтерес до українського кіно. Наприклад, його фільм "Поводир" вже другий тиждень поспіль йде в прокаті у 600 кінотеатрах США та Канади. Тривають перемовини щодо прокату стрічки в Європі. Є запити навіть з Австралії та Японії.

Читати ще: Фільм волинянина Олеся Саніна покажуть у 600 кінотеатрах США

"Ми мусимо довести, що ми існуємо. Зараз є великий запит на українське мистецтво, особливо, на українське кіно, бо саме воно найпростіше та найшвидше доносить історію про нас, про наш характер, заради чого ми боремося", – наголосив Олесь Санін.

Зауважимо, що оператор-постановник фільму – Сергій Михальчук, який, до слова, як і Олесь Санін, родом з Луцька.

Читати ще: Режисер з Волині Олесь Санін знімає наймасштабніший український історичний екшен

"Наш фільм – про українського легендарного опришка Олексу Довбуша. Про те, як народилася і розрослася легенда про карпатського лицаря. Про його силу і кохання, про зраду і кривду. Про те, як він жив і як любив", – розказав режисер кінострічки Олесь Санін.
За сюжетом, двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий – справедливості.

Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить усе можливе, аби знищити Довбуша. Але він їх перехитрив. І розрослася легенда про карпатського лицаря. Легенда, що надихає покоління тих, хто бореться за свободу рідної землі. Про силу і любов Олекси Довбуша, про зраду і кривду. Про те, як він жив і як обманув смерть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus