USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.83 9.98

Фінансувати профтехосвіту повинна держава, а не місцеві бюджети, - Ірина Констанкевич

22 Вересня 2017 11:59
Гарантії щодо фінансування професійно-технічної освіти в Україні необхідно закріпити на законодавчому рівні. Про це в ефірі парламентського телеканалу «Рада» заявила член Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, народний депутат з УКРОПу Ірина Констанкевич, інформують у прес-службі партії.

«У 2018 році планується передати фінансування профтехосвіти на місцевий рівень. Що означає – коштів у державному бюджеті для цього не передбачено. Ми, представники УКРОПу, категоричні в тому, що слід відстоювати фінансування профтехосвіти на державному рівні», – зазначила нардеп.

За її словами, абсолютна більшість місцевих бюджетів не зможуть утримувати професійно-технічні училища, а це означатиме їхнє закриття.

Також Ірина Констанкевич нагадала, що через нестачу фінансування торік уже було скорочено близько 40 таких закладів. А всього за роки незалежності їхня кількість зменшилася майже удвічі. Тому, на думку представниці УКРОПу, передача фінансування на місця призведе до ще більшого дефіциту кадрів робітничих професій по всій Україні.

Водночас вона підкреслила, що УКРОП підтримує позицію Міністерства освіти і науки в тому, що фінансування профтехосвіти має залишатися у пріоритеті уряду.

Для того, щоб закріпити гарантії профтехосвіти на законодавчому рівні, депутати з УКРОПу працюють над підготовкою базового законопроекту про професійну освіту.

«Ми виробили алгоритм дій на найближчий час і якнайшвидше винесемо цей законопроект на обговорення на засіданні комітету, щоб у жовтні подати документ до парламентської зали», – заявила нардеп.

Нагадаємо, раніше Ірина Констанкевич вносила пропозицію включити питання фінансування профтехосвіти до проекту держбюджету на 2018 рік. Відповідний депутатський запит політик скеровувала до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Крім того, представниця УКРОПу пропонувала розглянути питання додаткової субвенції для того, щоб заклади профтехосвіти не накопичували заборгованість із оплати енергоносіїв та забезпечили належне опалювання до кінця року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
небайдужа Показати IP 22 Вересня 2017 13:02
Фінансувати профтехосвіту повинен бізнес, а не держава. Бізнес повинен також визначати необхідні йому професії та кількість спеціалістів. Теперішня профтехосвіта - це лише можливість куди-небудь приткнутися неуспішним випускникам шкіл за державний кошт.
справжня небайдужа Показати IP 28 Вересня 2017 22:58
Схаменіться! який бізнес?!я повністю не згідна з вами,що в профтехосвіту йдуть неуспішні! що за дурня! В Європі спочатку робітничу освіту отримують , а потім вищу! Людина має вміти заробляти руками, щоб утримувати сімю. А ви - неуспішні! радянський підхід до освіти! працюйте над собою, змінюйте себе!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus