USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Фонд Ігоря Палиці допоможе зробити Луцьк кращим

3 Лютого 2012 17:42
Благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» допомагатиме зробити обласний центр Волині ошатнішим та красивішим. У цій добрій справі партнерами фонду стали волинські науковці, які презентували власні напрацювання та пропозиції щодо розвитку Луцька в різних галузях.

Отож, аби ознайомитися із перспективами розвитку Луцька та окреслити потреби громади міста, Благодійний фонд «Новий Луцьк» запросив до розмови провідних науковців краю. Ці консультації відбулися в рамках науково-практичної конференції «Стан та перспективи інноваційно-інвестиційного розвитку міста Луцька» 3 лютого.

Проведення конференції зініціювали спільно Благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», Волинський національний університет та Луцька міська рада. Відкриття заходу і пленарне засідання відбулися у конференц-залі історичного факультету університету. До початку конференції усі охочі могли оглянути етнографічну виставку, розташовану в холі конференц-зали.

Експозиція зацікавила, зокрема, народного депутата Ігоря Палицю, з якою його ознайомила історик Алла Дмитренко.



В урочистому відкритті заходу взяли участь голова наглядової ради ВНУ імені Лесі Українки, народний депутат України Ігор Палиця, голова ОДА Борис Клімчук, Луцький міський голова Микола Романюк, ректор ВНУ Ігор Коцан, а також гість з Італії професор економіки Еджідіо Карло Рангоне, викладачі та студенти волинських вишів.

Звертаючись до учасників заходу, президент благодійного фонду «Новий Луцьк», народний депутат України Ігор Палиця пригадав, що востаннє був у залі історичного факультету ВНУ імені Лесі Українки 1994 року, коли отримував диплом.

«Сьогодні мене переповнюють почуття і дуже приємно, що пан ректор запропонував саме в цьому приміщенні провести конференцію» - зауважив народний обранець. Він також розповів, що ідея проведення конференції виникла у нього спільно з Борисом Клімчуком та Миколою Романюком, до неї долучився також Ігор Коцан.

Також Ігор Палиця наголосив, що очікує від конференції втілення ідей науковців за сприяння бізнесу і влади, адже лише у такій співпраці - запорука розвитку Луцька та Волині загалом.

«Історичний факультет – тут багато істориків. Ми повинні знати історію, вивчати історію, але також ми повинні творити історію. Щоб той період, коли ми живемо, теж увійшов в історію і, щоб ця сторінка теж увійшла в історію міста. Тому я хотів би, щоб бізнесмени, підприємці зі свого боку допомагали втіленню думок інтелігенції, науковців, професіоналів, які знають, що робити і як робити».

Ігор Палиця також додав, що, на його думку, Луцьк має велику перспективу, й оскільки Західна Україна не є промисловим регіоном, вона є генофондом держави, регіоном, де має розвиватися туризм, рекреаційний комплекс, культура.

«Ми все маємо зробити для того, щоб місто Луцьк став культурною столицею, куди будуть приїздити люди і залишати тут свої гроші, проводити тут свій час, давати розвиток економіці, підприємствам, готелям, ресторанам, базам відпочинку, закладам культури» - наголосив Ігор Палиця.

Він також пообіцяв, що за посередництвом благодійного фонду «Новий Луцьк», всіляко сприятиме втіленню ідей і проектів, зокрема, представлених під час конференції «Стан та перспективи інноваційно-інвестиційного розвитку міста Луцька». Також народний депутат України також висловив побажання, щоб такі науково-практичні конференції відбувалися щороку, і під час кожної з них учасники обговорювали б результати перебігу та втілення тих чи інших проектів.

Голова Волинської ОДА Борис Клімчук нагадав учасникам конференції про програми і проекти загальнодержавного рівня, що втілюються на Волині і в Луцьку. Посадовець розповів про найбільш активні підприємства, які забезпечують розвиток краю і зауважив, що серед головних завдань конференції - визначення пріоритетів розвитку і запропонувати певні ідеї бізнесменам. В цьому контексті, зі слів губернатора, важливо пам’ятати, що наразі майбутнє за інноваційно активними підприємствами та проектами спрямованими на втілення нововведень.

«Я готовий забезпечити сприяння бізнесу, бо я – лише адміністратор, я чекаю людей, які прийдуть. Ігор Палиця – наш земляк і випускник, повертається до нас. Ігор Петрович - прекрасний лобіст інтересів Волині – я, там в Києві, ніц не вартий без таких лобістів» - наголосив Клімчук.

Подякував Ігорю Палиці, а також усім, хто долучився до організації конференції також Луцький міський голова Микола Романюк. З його слів, усі запропоновані проекти розглянуть фахівці міської ради. Вони також беруть участь у секційних засіданнях конференції, за результатами роботи кожної з яких, буде обрано по проекту, що заслуговує на втілення найближчим часом, - запевнив мер.

Він також додав, що напрацювання конференції важливі з огляду на залучення інвестицій у розвиток Луцька. «Матеріали будуть опубліковані, ми будемо сприяти аби те, що буде вибране тут, нашим місцевим інвесторам пропонувати» - додав Романюк.

Про співпрацю бізнесу, влади і науковців як запоруку розвитку міста наголосив також професор економіки з Італії Еджідіо Карло Рангоне. Він нагадав, що напередодні зустрічався з луцьким мером і волинським губернатором і зрозумів, що це люди, які не хочуть просто вести розмови, а прагнуть більше зробити для розвитку обласного центру і Волині загалом.

Науковець також додав: «Я приїхав з невеликого італійського міста, як Луцьк. Дуже приємно бачити людей, які тут живуть, які сюди повертаються, і які хочуть, щоб місто розвивалося».

Серед проектів, які запропонували для обговорення під час конференції науковці - концепція ботанічного саду «Волинь» ВНУ імені Лесі Українки, стан і перспективи басейну річки Сапалаївки, створення атласу та історико-географічного нарису міста Луцька, а також проблеми і перспективи використання рекреаційно-туристичного потенціалу Луцька.

Так, доктор біологічних наук, професор ВНУ імені Лесі Українки Сергій Волгін презентував результати формування сучасної концепції ботанічного саду в Луцьку. Він нагадав, що мова про територію в 10 гектарів уже існуючого саду поблизу Палацу учнівської молоді.

Науковець нагадав, що розробка проекту нового саду почалася 3 роки тому спільно з фахівцями з Німеччини. «Сьогодні ми можемо говорити, що з фази розробки цей проект повинен перейти до реалізації. Це потребує фінансових вливань і конкретних дій – от з цим ми сьогодні виступаємо» - наголосив Волгін.

Водночас додав, що новий ботанічний сад має стати окрасою міста і місцем відпочинку лучан, адже тут могли б розташовуватися виставки, відбуватися різноманітні культурні заходи.

Проект з розчищення річки Сапалаївки і заходи з облаштування рекреаційних пунктів на цьому водному об’єкті, презентувала під час конференції студентка 4 курсу географічного факультеті Олесандра Ничая. На думку молодого науковця, у цієї річки потужний рекреаційний потенціал, бо, наприклад, на території парку імені 900-річчя Луцька можна терасувати схили Сапалаївки і створити місця для відпочинку мешканців та риболовлі.

Наразі в межах науково-практичної конференції «Стан та перспективи інноваційно-інвестиційного розвитку міста Луцька» тривають секційні засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Свій Показати IP 3 Лютого 2012 17:56
Приємно читати про такі конференції,коли інвестор-депутат хоче підняти рідне місто, а де ж грицюки і вітіви ,зі своїми хоча б ідеями по підняттю рідного міста,вони що думають,що люди їх виберуть за гарні пики?
Є до Свій Показати IP 6 Лютого 2012 08:30
Для них Луцьк не рідне місто!!!
Лучанин Показати IP 3 Лютого 2012 18:11
Гарно буде, якщо в Луцьку зроблять гарний ботанічний сад, бо в Києві влада до свого, колися дуже гарного, занехаяла. Приємно, що в Луцьку до цього поставляться інакше
Луцццк Показати IP 3 Лютого 2012 18:14
Справді, треба щось робити з тою сапалаївкою. Але грошей в бюджеті як завжди нема. Може хоч приватний благодійник допоможе)
Свій Показати IP 3 Лютого 2012 18:25
Щодо Сапалаївки ,то проект по її очищенню ,колшньому меру Кривицькому,пропонував нині покійний викладач ВНУ географічного факультету,пан Чимерис.Проект чомусь так і не пішов у діло,хоча був просто супер.
гість до Свій Показати IP 6 Лютого 2012 09:06
Проект не пішов у діло, бо Сапалаївка - не котельня на 40-му і не готель "Україна"
Пропозиція Показати IP 3 Лютого 2012 18:39
Я хоч не науковець, але прошу: допоможіть щось красиве зробити у старому місті. Ми втрачаємо перлину, з якою можна зробити туристичну Мекку!
Ничая Олександра Показати IP 3 Лютого 2012 19:11
Дуже прикро і образливо коли твоє прізвище пишуть з помилками.
Петро (Кічкарівка) Показати IP 3 Лютого 2012 21:26
Хтів би випросити в того Фонду трийцять гривень на лікування (я не п`ючий), мо` хто скаже де та адреса?
Igor_vt Показати IP 3 Лютого 2012 21:28
Проект з розчищення річки Сапалаївки МОЛОДЦІ! Підтримую!
Igor_vt Показати IP 3 Лютого 2012 21:30
Хто бував у Симферополі - там в центрі невеличка гірська річечка перетворена в центральний міський парк з біговою доріжкою довжиною 6 км. Чудовий приклад.
Ничая Олександра Показати IP 3 Лютого 2012 21:43
Дякую за підтримку!!! Однак, проект не був оцінений належним чином((
SlavaSSG до Ничая Олександра Показати IP 4 Лютого 2012 09:18
Ти ще молода...:)))
INKOGNITO Показати IP 3 Лютого 2012 21:51
Що стосується ботанічного саду, то мова йде про 10 га в районі вулиці Потебні (долина річки Стир навпроти онколікарні), ан не про територію біля Палацу учнівської молоді. Біля Палацу в принципі немає 10 га - хто був там, підтвердить; знову все наплутали !!!
Igor_vt до INKOGNITO Показати IP 4 Лютого 2012 11:56
Ботсад на Потебні - це безглуздя! Хто туди буде ходити? - ДПЗ?
SlavaSSG до Igor_vt Показати IP 4 Лютого 2012 12:27
Чому це "безглуздя"!? Територія на Потебні ідеальне місце. Про це заявили і німецькі колеги, а серед них були спеціалісти, які проектували ботанічні сади в Нью-Йорку, Японії і.т.д.
Паша Показати IP 4 Лютого 2012 08:46
Для "простоволосих " лучан: Говорити, балакати , складати проекти, обіцяти це все роблять олігархи і чиновники завжди передвибоами
василь Показати IP 4 Лютого 2012 10:47
На 2, 4 і 5 фото - майбутнє України з такими лідерами як на решті фото.
Сергій Показати IP 4 Лютого 2012 10:51
Це просто жах... Наукову конференцію перетворили на передвиборчу агітацію! Чому на головній фотографії новини - Ігор Палиця? Він великий науковець?????????
SlavaSSG до Сергій Показати IP 4 Лютого 2012 12:21
Це не наукова а науково-практична конференція!
Валентин Показати IP 4 Лютого 2012 10:57
Приватний бізнес розбудовує Луцьк. І це не пов"язано з виборами. Палиця робить інвестиції в економіку, і того розвиває все навколо. Треба інвестувати ще й в дороги, тоді будуть в Луцьку туристи.
Лучанин Показати IP 4 Лютого 2012 11:42
Супер, якщо впорядкують ботанічний сад і зроблять його красивим!
Soldier of fortune Показати IP 4 Лютого 2012 19:00
Чи собі похвалити фонд? Лише ледачий за 20 років не чистив Сапалаївки, і так очистили, аж страшно. Як вибори - так і сапалаївку чистимо. Треба перейменувати цю стічну клоаку в річку Виборна, або Електоральна, або Народно-демократично-електральна-виборна річка!!!
зе бест до Soldier of fortune Показати IP 4 Лютого 2012 22:27
Soldier of fortune, ти "докорінно" неправий, називаючи Сапвлаївку клоакою. Люди завжди будуть перед нею у неокупному боргу за те, що її загубили. У 50-60-х роках у повноводній і чистій Сапалаївці, навіть мили бакали, у які розливалось бочкове пиво, не кажучи про те, що водилась усяка риба і купалися люди. Отаке. Так що сьогодні ми зможемо змити позор перед природою лише тоді, коли хоть щось повернемо в позитивному напрямку. Не обов'язково, щоб це робилось за ради чийогось піару та поверхнево... але,.. хоча б в такий спосіб...
йован Показати IP 4 Лютого 2012 19:27
Видно Палиця буде йти на вибори по Луцьку. Нехай пробє фінансування 27 школи в 55 мкр. Це буде кокретно і назавжди, а то пару квадратних метрів плитки, Сапалаєвку почистити, всерівно за рік загадять - це дрібниці, а школа з садком цедесятки мільйонів коштів, нехай пробє.
Здрасте Показати IP 4 Лютого 2012 22:05
Не бачу пропозиції від демократів.
ГПЗ Показати IP 5 Лютого 2012 16:36
За таку людину я готова голосувати, нічого про нього незнаю крім його благодійного фонду. Нето шо транспортна королева Луцька, скрізь і везде і безтолку.
Пр Показати IP 6 Лютого 2012 19:35
Чудовий спосіб піти в н.д.
Ольга Показати IP 24 Лютого 2012 11:33
А мені сповістили, що тут коменти пропускають через редактора, або взагалі не виставляють Шкода продажну професію журналіст
Андрій Показати IP 27 Червня 2012 11:01
нехай фонд спочатку поверне грощі акціонерам Мавекс-фонду.АБО КУПЛЯТЬ В МЕНЕ АКЦІЇ ПАПІРЦІ!а ви сапалаївка ,меценат бредня .коли вже вори перестануть знущатись над Україною!
Л.А.В. Показати IP 21 Вересня 2012 02:33
людина відбудовує цум, підіймає спорт (ф.к. Волинь), виплачує іменні стипендії. Прямо кажучи, робить все, що може. Ви ж самі хоть розумієте чого хочете?) Не будьте типовим прикладом примітивного мислення)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus