USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фонд Волинського краєзнавчого музею повнився дарунками від воїнів-інтернаціоналістів

6 Жовтня 2009 17:57
Побратими воїна-інтернаціоналіста, Героя Радянського Союзу, командира легендарної групи «Альфа», генерал-майора Віктора Карпухіна передали до фондів Волинського краєзнавчого музею кілька предметів, пов’язаних із його ім’ям. Про це 6 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
Зустріч розпочалася хвилиною мовчання, якою вшанували воїнів, що загинули в Афганістані. Ведучий дійства коротко розповів про постать Віктора Карпухіна, який народився у місті Луцьку. Нагадаймо, що в лютому цього року на його честь була відкрита меморіальна дошка в обласному центрі Волині.
Зокрема, до музею потрапили фотографії, коротка автобіографічна довідка, книга про командира групи «Альфа», примірники газети «Спецназ Росії», значки групи «Альфа». В перспективі, як сподіваються організатори зустрічі, з’явиться широка експозиція, присвячена цій особистості.
Також афганці розповіли про робочі поїздки до Москви, під час яких вони зустрілися із губернатором Московської області Борисом Громовим. Той вирішив пошанувати 4-х інвалідів, які брали участь у Афганській війні, нагородами «За ратну службу». Такими знаками губернатора сьогодні нагородили волинського письменника Василя Слапчука, бійців Миколу Сосовського, Олександра Шевчука. Ім’я ще одного нагородженого ветерана не озвучили, адже, за словами ведучого, він зараз перебуває на лікуванні у госпіталі, тому відзнака знайде його пізніше.
Нагороди присутнім дісталися і від Луцької міської асоціації інвалідів війни Афганістану. Вона створила власну нагоду «Знак пошани» для тих, хто допомагав і допомагає воїнам-афганцям. Так, цей знак пошани отримали Олександр Радощук, Григорій Павлович та інші лучани й волиняни, не байдужі до справи воїнів-інтернаціоналістів.
Довідково:
Віктор Карпухін - Герой Радянського Союзу, генерал-майор, командир підгрупи спеціального підрозділу «Грім» Групи «А» («Альфа») 7-го Управління КДБ СРСР у спецоперації «Шторм-333». Народився 27 жовтня 1947 року в місті Луцьку Волинської області в родині військовослужбовця. Помер 24 березня 2003 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus