USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку створюють ДЮСШ № 3

10 Січня 2017 16:39
Щоб зберегти штат і вихованців Луцької ДЮСШ «Спартак» і Луцької ДЮСШ легкої атлетики «Спартак» створюють комунальний заклад. Проте, тренери зі «Спартака» не бажають переходити в новостворену ДЮСШ.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 10 січня.

Нагадаємо, вже більше року в Луцьку точаться дискусії, хто і як має фінансувати ФСТ «Спартак». Торік депутати виділяли кошти на цю організацію. І вже в листопаді у міській раді відмовилися продовжувати фінансування спортшколи на базі обласного фізкультурно-спортивного товариства «Спартак». Тоді чиновники висунули умови: або приміщення передають місту, або тренерів переведуть в інші навчальні заклади.

І ось уже члени ФСТ «Спартак» кілька разів приходили на зустріч з депутатами міської ради з проханням залишити все як є.

Як пояснив заступник міського голови Юрій Моклиця, поки міська рада виділяла кошти, тренери були готові переходити в новостворену ДЮСШ № 3. Тепер же переходити в новостворену ДЮСШ вони не хочуть.

«Коли ми виділяли кошти на «Спартак» - ми інвестували в майбутнє школи, на яку впливу міська рада не має. В нас завдання зберегти тренерів, дітей і для цього створюємо ДЮСШ № 3. Поки що вони перейти не погодилися. Майно передати в комунальну власність вони категорично відмовляються, бо бояться, що воно одразу ж буде проданне. Крім того, заявляють, що якщо ДЮСШ буде їхня, то в приміщення «Спартака» пустять, якщо ж не їхня – не пустять», - пояснив переговори чиновник.

З його слів, в бюджеті цього року на комунальну ДЮСШ № 3 пропонується закласти 1,4 мільйона гривень – сума, яку торік просив «Спартак». Проте загальної суми поки невідомо, адже тренери так і не погодилися туди переходити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Батьки Показати IP 10 Січня 2017 18:22
Що за ДЮСШ ном. 3, яка не має ні адмін.будівлі ні спортзалу. Куди тренерам переходити, де тренуватись спортсменам, ви будете оплачувати оренду залів. ДЮСШ на бумажці.
тренери Показати IP 10 Січня 2017 18:41
краще в дюсш-2 перейти, бо вони в освіті!!! моклиця, зніми рожеві окуляри і вертайся в театр.
Мама спортсмена Показати IP 10 Січня 2017 19:02
Депутаты заложили в бюджет новой ДЮСШ 1,4млн гривен-это только на зарплату тренерам! Значит аренды залов у них не предусмотрено!!! Спортсмены будут тренироваться на улице!!! И на учебно-тренировочный процесс и соревнования тоже не заложено!!! на сборы дети будут вынуждены ездить за свои деньги, на соревнования тоже!!! Мало того, что профессиональный инвентарь и экипировка стоят бешеные деньги, так ещё и честь города и области спортсмены должны защищать за свои деньги!! Очень умно присвоить спортсменов с их званиями и регалиями, с их спортивными достижениями за один день!!! Воспитайте и научите, потренируйте и доведите хоть одного ребёнка до мастера спорта, не говоря уже про участника 3 олимпийских игр!!!!
Спорт Показати IP 10 Січня 2017 20:42
Краще в дюсш1....всерівно по паркам бігати
До мами спорцмена Показати IP 10 Січня 2017 23:31
Ви водите дитину в спартак на тренування? Якби ви були мамою то ви б не повели дитину займатись в зал, який вже 5 років без опалення і температура в якому 0 градусів
Мама спортсмена до До мами спорцмена Показати IP 11 Січня 2017 15:53
Да, вожу в Спартак! Це одна з двох офіційних шкіл в Луцьку, де є художня гімнастика! Всі остальні-це гуртки, які не мають права присвоювати розряди, звання кандидата в майстри спорту або майстра спорту!! Це єдина школа, яка має учасницю 3 олімпійських ігор(спортсменка була чемпіонкою України протягом 12 років) і можливо і надалі буде! І не вводьте людей в оману-в спартаку не мінусова і не нульова температура. Зайдіть і переконайтесь!!! В арендному залі, де зараз займаються діти температура +8!!! І це не відповідає жодним санітарно-гігієчним умовам тренування!!!
Тато спорцмена Показати IP 10 Січня 2017 23:39
Чому не передають приміщення на баланс міської громади а тільки гроші вимагають і просять залишити все як є? Зал в оренду здається весь день на теніс і футбол. Година 200грн. Гроші в карман кому ж не сподобається щоб ще й зарплату на халяву давали з міського бюджету

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus