USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Функції пропуску з МАПП «Устилуг» пропонують віддати полякам

25 Квітня 2016 17:38
Міжнародний проект реконструкції митного автомобільного пункту пропуску «Устилуг» мав бути завершений ще торік. Але роботи так і не виконали. Натомість на Волині пропонуватимуть вже не розбудовувати пункт пропуску, а функції пропуску віддати полякам.

Про це стало відомо під час оперативної наради голови ОДА сьогодні, 25 квітня.

Нагадаємо, на Волині ще у 2011 році розпочали реалізацію проекту реконструкції митного пункту пропуску «Устилуг», вартістю 5,5 мільйона євро, розмір співфінансування української сторони – 10%.

Проект мав бути завершений у грудні 2015 року, але його продовжили на 2016 рік. Поки що цей проект не реалізований до кінця. Крім того, голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що за невиконання умов проекту Україна може потрапити під санкції.

Окрім того, він зазначив, що волинські митники пропонують відмовитися від розбудови пункту пропуску, а віддати ці функції полякам, з чийого боку є відповідна інфраструктура.

«Цього року закінчується реалізація проекту і Україна може потрапити під відповідні санкції, якщо вона не виконає умови. Але я почув інформацію від митників, що потрібно облаштувати на українській території зону прийому автомобілів, без будь-яких пунктів пропуску. А зосередити всі функції пропуску, перевірки документів на польській території. Там - інша інфраструктура, там зовсім інші будівлі, а не вагончики. І зараз всі функції виконуються саме там. Для чого в затиснутій території пункту пропуску «Устилуг», де всі дороги як в горах – перекручені, витрачати кошти і будувати щось таке, що створить відповідні незручності», – пояснив голова ОДА.

Він попросив підлеглих ознайомитися зі згаданим проектом і представити відповідні пропозиції, які можна було б подати на розгляд керівництву ДФС та Кабінету міністрів.

До слова, понад три тижні тривають протести на Волинській митниці, де громадські активісти та підприємці вимагають відставки виконувача обов’язків начальника Волинської митниці Олександра Шавлака.

Після перекриття міжнародної траси «Київ-Ягодин» мітингувальники у складі майже 400 осіб сьогодні перемістилися у повному складі у село Римачі безпосередньо до будівлі Волинської митниці. Там, вони заблокували вхід у адмінприміщення митниці і вимагали зустрітися з керівником. Натомість, невідомі люди в балаклавах спробували спровокувати мирних активістів, влаштувавши погром у приміщенні митниці. У прес-службі Відомства вже назвали активістів злочинцями, які внесли деструктив у роботу митниці, а самі нібито мітингувальники загрожують життю і здоров’ю працівників Волинської митниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus