USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Футбольні скандали в Україні: підсумки 2017 року

27 Грудня 2017 19:00
Скандал на скандалі та скандалом поганяє – це про розтерзаний протиріччями й нетерпимістю український футбольний чемпіонат. Рівень агресивності в нашому футболі зашкалює, і це вже давно не новина. А прикладів fair play у стосунках між клубами небагато.

Так, майже всі скандали крутяться навколо «Динамо» та «Шахтаря», які не тільки на полі з’ясовують, хто з них крутіший. Пригадаймо, скільки великих і менших неромантичних історій українського футболу спалахнуло між нашими клубами в 2017 році...

«Зоря» і «Чорноморець» сперечалися за гроші від проведення матчів Ліги Європи в Одесі. Через півроку луганчани вибили в одеситів усю суму, але «Зоря» забралася грати матчі нової Ліги Європи у Львів.

«Верес» і «Десна» ворогували через рішення виконкому ФФУ залишити Чернігів у Першій лізі, а посунути Рівне в УПЛ.

Уболівальники нового «Металіста» дико побилися з фанатами та керівництвом «Агробізнесу» на фіналі аматорського чемпіонату України. Сталося це на НСК «Олімпійський» і в присутності всього керівництва ФФУ.

Ультрас «Дніпра» вже півроку збиткуються з «Дніпра-1». А все через те, що вважають новий клуб неповноцінним і таким, який прагне забрати в «старого» «Дніпра» його історію та славу.

Новачок УПЛ «Верес» довго домовлявся з двома ТВ-пулами, які контролюють власники українських грандів («плюси» та «футболи»), доки не зрозумів, що треба шукати свій варіант.

«Динамо» не поїхало на матч у Маріуполь, чим спровокувало справи в КДК ФФУ та Лозанському спортивному суді, а також «війну мемів» в інтернеті. Остання «влупила» не тільки по «Динамо», але й по «Зорі». А розгром «Маріуполя» в Києві президент «Динамо» Ігор Суркіс прокоментував так: «Собаку загнали в буду».

Одна з гілок цього скандалу – історія з патріотичними футболками, які відмовлялися/не відмовлялися одягати перед матчами «Шахтар» і «Маріуполь». Додаймо ще й безкінечний моветон суддівських ляпів. Незрозумілі вилучення чи непризначені пенальті трапляються щотуру – команди часто трактують їх як «проплачену та умисну спробу задушити нас».

На фініші футбольного року сталося ще два скандали. Спочатку президент «Олімпіка» зупинив матч молодіжних команд «Карпат» і «Олімпіка» через підозри в грі на «контору». А наступного дня через непогоду не дограли поєдинок основні склади. Домовитися про догравання другого тайму не вдалося ні самим клубам, ні за допомогою Прем’єр-ліги.

«Чудова» картинка. «Приваблива» для тих, хто ще має намір ходити на стадіони або ж інвестувати в спонсорські контракти із клубами. Коли наші клуби навчаться домовлятися між собою? Знаючи про всі недолугості організації змагань, часто умовність регламентних норм і слабку реакцію футбольних структур на форс-мажори, вони могли б принаймні не топити один одного.

У клубів немає іншого варіанта, як домовлятися і не рубати з плеча. Бо «кабінетний футбол», у якому результати будуть затверджувати органи футбольного правосуддя, – найгірше, до чого може скотитися наш чемпіонат наступного року.

Юрій Конкевич
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus