USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Google продемонстрував сервіс Google Wave – гібрид чату та електронної пошти

30 Травня 2009 10:00
Google продемонстрував сервіс Google Wave, покликаний звести воєдино функції електронної пошти та системи обміну миттєвими повідомленнями. Про це 30 травня інформують «Волинські Новини».
Анонс опубліковано в офіційному блозі компанії. Прототип сервісу показали на конференції розробників Google I / O. Розробники Google Wave пропонують користувачам спілкуватися в «хвилі», яку можна одночасно редагувати, доповнювати текстом або зображеннями, ділити на загальні і приватні частини. «Хвиля» поєднує в собі властивості документа, сесії чату та ланцюгів листів електронної пошти.
Як інформує Корреспондент, «хвилю» можна опублікувати в Мережі. Також в неї можна перетворити частину свого сайту, пише TechCrunch в огляді Google Wave.
Наприклад, блогери зможуть перетворити свої записи в «хвильовий» майданчик для спілкування, який надає набагато більше можливостей, ніж звичайні коментарі.
Google Wave використовує найостанніші веб-стандарти, в тому числі мову розмітки гіпертексту HTML 5. Поки вони підтримуються далеко не всіма браузерами. Коли повну підтримку буде забезпечено, невідомо.
Розробники не називають конкретних термінів запуску Google Wave і зазначають, що поки в сервісі реалізовано далеко не всі із задуманих функцій.
Вони обіцяють розкрити вихідні тексти, програмний інтерфейс і протокол обміну інформацією Google Wave. Це дозволить іншим програмістам і компаніям створювати на основі Google Wave свої додатки.
Крім того, у Греції компанії Google заборонили фотографувати вулиці міст для розміщення знімків на сервісі Google Street View.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus