USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Google Reader і 7 «гномів» скоро зникнуть

14 Березня 2013 18:50
Сервіс для читання RSS-потоків Google Reader та 7 інших сервісів закриє IT-корпорація «Google» на початку літа 2013 року.

Про це пише видання «Кореспондент.biz».

Цей вчинок представники компанії обґрунтовують тим, що активність користування сервісом дуже зменшилась. Також користувачі зможуть перенести усі свої дані за допомогою спеціального сервісу.

Google Reader запустили у 2005 році. Сервіс давав можливість збирати в єдиний потік новин з різних сайтів та блогів. Інформація Google Reader використовувалася разом зі сторонніми програмами, включаючи мобільні додатки.

Окрім RSS-сервісу, припинять існування ще сім продуктів Google.

Так, додаток Google Building Maker закриється 1 червня. З його допомогою можна створювати 3D-моделі будівель для сервісів карт Google Maps та Google Earth. Також у березні пошуковик завершить підтримку додатка Google Voice для смартфонів BlackBerry і фоторедактора Snapseed для платформ Windows і Mac OS X.

Замість доповнення Google Cloud Connect, яке дозволяло зберігати документи офісного пакета Microsoft Office у хмарі, розробники пропонують використовувати Google Drive.

Також корпорація Google вирішила відмовитися від колись популярного сховища фото Picasa Web Albums. Замість звичайного інтерфейсу користувачів направляють в їх профілі в соцмережі Google+.

Ця корпорація проводить «весняні чистки» ще з 2011 року. За цей період компанія завершила життєвий цикл 70 своїх продуктів.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus